03-exercise-flatten-belly-marching
Utrip mesta · šport · Utrip mesta · zdravje & lepota

Sodoben način življenja od nas zahteva, da smo hkrati na dveh različnih krajih. Zato se nam pogosto dogaja, da pozabljamo na stvari, ki jih naše telo resnično potrebuje. Vsaj 3-krat tedensko si moramo vzeti čas za trening, ki nam bo pomagal vzdrževati telesno kondicijo.

Vadba, ki so jo poimenovali HICT (High-Intensity Circuit Training), je namenjena dvigu vzdržljivosti in povečanju fizične moči. Sestavljena je iz 12 vaj, ki jih izvajamo po 30 sekund. Po vsaki vaji sledi 10 sekund počitka.

1. Jumping jack poskoki

Vaja je namenjena celotnemu telesu. Z njo bomo dosegli povišanje temperature telesa, kar je ključno za dober trening.

2. Sedenje ob zidu

Naslonimo se na zid in pokrčimo kolena do pravega kota. Ta položaj zadržimo in tako obremenjujemo stegenske in mečne mišice.

3. Sklece

Potrudimo se, da naredimo toliko sklec, kolikor nam jih telo dopušča. Pomembno je, da ohranimo raven hrbet. Pri vaji se bodo krepile prsne in trebušne mišice ter tricepsi.

4. Trebušnjaki

Kot že samo ime vaje pove, je namenjena trebušnim mišicam. Zato moramo paziti, da svojo težo dvigujemo s temi mišicami in ne s hrbtom.

5. Korak na klop

Za naslednjo vajo potrebujemo stol ali klop. Na izbrani predmet stopimo z eno nogo, nato s predmeta sestopimo in enako ponovimo še z drugo nogo. Aktivirali bomo noge, boke in zadnjico.

6. Počepi

Trening ne more biti popoln brez počepov. Ohranimo raven hrbet in spuščamo ter dvigujemo trup.

7. Skleki

Z iztegnjenimi rokami se naslonimo na klop. Tudi noge iztegnemo, in sicer tako, da se dotikajo tal. S krčenjem rok telo spuščamo in dvigujemo nazaj v začetni položaj. Pri tem delujejo prsne mišice in tricepse.

8. Plank

Za vajo plank ste gotovo že slišali. Pri tej je pomembno, da med gležnji in rameni ohranimo ravno linijo. Vaja je namenjena vsem glavnim trebušnim mišicam.

9. Tek na mestu

Kolena pri teku dvigujemo kar se da visoko. S to vajo bomo v trening vključili še kardio vadbo, s katero pokurimo več kalorij.

10. Izpadni koraki

Z eno nogo stopimo naprej in jo pokrčimo do pravega kota. Pri tem ohranjamo raven hrbet in krepimo noge in boke. Vajo seveda ponovimo še z drugo nogo.

11. Sklece z obračanjem telesa

Po vsaki opravljeni skleci se obrnemo na stran in iztegnemo roko. Vaja je koristna za krepljenje celotnega zgornjega dela telesa.

12. Stranski plank

V trening vključimo še drugo vrsto planka, pri kateri se obrnemo na bok in zravnamo.

Če po koncu te krožne vadbe niste utrujeni, delate nekaj narobe. Celoten sklop vaj ponovite še dva- ali trikrat. Tako boste v kratkem času poskrbeli za svojo pripravljenost. Torej, predvajajte si spodnji posnetek in sledite navodilom.


COCA COLA Ana Umer 1 Lokostrelka Ana Umer: Treba je vztrajati in slediti svojim sanjam Trampolin park WOOP! V trampolin parku WOOP! bomo skakali že … Christoffer Sjostrom Odkrivanje novih tekaških poti je lahko zabavno Ko Zlatorogu rečeš ne Alkohol v hribih. Da ali ne? · · · ·