ryan-moreno-98837-unsplash
V zraku · buzz buzz

Če gre verjeti rezultatom pred kratkim izvedene raziskave na univerzi Augsburg v Minnesoti, potem imajo moški res raje blondinke, saj se jim zdijo mlajše in bolj zdrave kot druge ženske. Tukaj so tudi stereotipi in tako verjamejo, da si bodo s takšno žensko lažje ustvarili vezo, ki temelji le na spolnosti. Ali so blondinke res najboljši ulov?

Anketiranci so v raziskavi na podlagi fotografij različnih žensk odgovarjali na razna vprašanja, ki so se nanašala na želje v ljubezenskem življenju. Večina moških je blondinke imela za lepše, mlajše in bolj zdrave od žensk s temnimi lasmi.
Moški prav tako verjamejo, da bodo blondinke lažje pripravili do zmenka. Kljub temu pa so moški za mame svojih otrok raje izbrali ženske temnejših las.

Rezultati raziskave pravo tako kažejo, da so ženske z dolgimi lasmi videti bolj zdravo in mlajše, ženske srednje dolgih las pa naj ne bi imele težav pri vzpostavljanju odnosa z moškimi.
Zakaj imajo torej moški raje blondinke? Odgovor se skriva v evoluciji. Ženske svetlih las naj bi vedno veljale za mlajše in plodnejše. Na žalost bi zaradi stereotipov in šal na račun blondink moški danes za mamo svojih otrok izbrali temnolasko.

Se boste zanašali na raziskavo ali verjamete, da imajo ‘vsake oči svojega malarja’?

maxresdefault (1) Kraljevska poroka 2018: vse, kar morate vedeti o poroki princa Harryja in Meghan Markle rw-1 Ponesrečene ruske poročne fotografije, ki so slabe do te mere, da so nam všeč noah-buscher-400915-unsplash 5+ trikov, ki vas bodo v trenutku spremenili v najočarljivejšo osebo v prostoru alex-iby-297804-unsplash 10 neverjetnih trikov, ki jih zmore naše telo · · · ·