all-new-dacia-duster-embargo-300817-08h00-uk-1
Utrip mesta · mobilno

Kot smo že pisali pred kratkim, je bil Dacia Duster popolnoma prenovljen. Bistvo Dusterja je ostalo nespremenjeno, še vedno ima izredne terenske vozne sposobnosti in ohranja dostopno ceno. Duster ni več tako špartanski, temveč je dozorel ter ponuja več udobja in praktičnosti kot kadarkoli do zdaj.

Najbolj opazne pridobitve novega Dacia Dusterja najdemo v novem električnem progresivnem servovolanu, ki ga zdaj lahko nastavljamo po višini in po globini. Od varnostnih sistemov imamo na voljo opozorila na vozila v mrtvem kotu, sistem za nadzor vožnje v klanec navzdol in navzgor in 4 kamere, ki nam pridejo prav pri parkiranju ali pri zahtevnejši terenski vožnji. Dizajn se je najbolj dotaknil zadnjega dela, kjer imamo izrazite 4-delne luči, ki bodo postale nekakšen zaščitni znak znamke Dacia. Duster bo na voljo v devetih barvah, od kateri sta dve novi in hkrati promocijski. To sta oranžna Atacama in bež Dune.

Še bolj kot zunanjost je pri Dusterju prenovljena notranjost. Zdaj ima avtomatsko klimatsko napravo, sistem MEDIA NAV z zaslonom na dotik pa je pomaknjen višje in ga je zdaj občutno lažje uporabljati. Osrednja konzola ima povsem nove tako imenovane “piano” tipke, spremenjeni pa so tudi drugi gumbi. Volan je zdaj debelejši in nastavljiv v več smeri. Prav tako je povsem nova prestavna ročica menjalnika. Duster ima na voljo 4 nova oblazinjena in povsem nove sedeže, ki imajo bolj odporno peno, boljšo ledveno oporo in povsem novo ogrodje.

Novi Dacia Duster ima skoraj do milimetra enake dimenzije kot njegov predhodnik in terenske sposobnosti se zaradi tega niso popolnoma nič spremenile. Vstopni kot je 30°, izstopni pa 34°. Novega Dusterja poganjajo že znani motorji, ki smo jih srečali pri prejšnji generaciji. Dizelski motorji s prostornino 1,5 litra imajo med 90 in 110 konjskimi močmibencinski s prostornino 1,2 oziroma 1,6 litra pa med 115 in 125 konjskimi močmi. Motorje je mogoče kombinirati z dvokolesnim ali štirikolesnim pogonom in ročnim ali avtomatskim EDC-menjalnikom. Na voljo je tudi tovarniško predelana LPG-različica na utekočinjeni plin, ki ima 1,6-litrski bencinski motor in 115 konjskih moči.

PREBERITE ŠE: NOVA DACIA DUSTER (2018): NAJDOSTOPNEJŠI SUV ODRAŠČA

Dacia Duster je na voljo s tremi opremami in stane od 12.990 evrov pa vse do 18.290 evrov. Prav tako je na voljo Duster, ki se ga registrira kot lahko gospodarsko vozilo in ima 1,5-litrski dizelski motor s 110 konjskimi močmi. Njegova maloprodajna cena z davkom in štirikolesnim pogonom je 17.490 evrov, s pogonom na le prednji kolesni par pa 15.290 evrov.

Galerija slik: Dacia Duster

Dacia DusterOdpri galerijo

2019 Volkswagen Jetta Volkswagen Jetta (2019): ljudski avto je dočakal svojo tehnološko prenovo Toyota GR Super Sport Concept Toyota GR Super Sport Concept: Toyotin koncept z 986 konjskimi močmi 2019 Ford Edge Ford Edge (2019): osvežena podoba, zdaj tudi v obliki najbolj športne ST-različice 2019 Ford Ranger Ford Ranger (2019): Fordov pick-up v še bolj privlačnem paketu · · · ·