https___api.thedrive.com_wp-content_uploads_2019_06_Webp.net-resizeimage-2019-06-18T105135.942
Utrip mesta · mobilno

Pregovor v krogu motoristov gre nekako takole – če ne znaš voziti motorja kot tisti pri Moto GP, lahko vsaj padeš kot oni. A šalo na stran, padci z motornim kolesom so lahko izjmeno nevarna stvar – in ravno zaradi tega so se pri podjetju Dainese odločili, da bodo pametno Moto GP tehnologijo ponudili tudi ‘navadnim smrtnikom’.

Pri podjetju Dainese so predstavili pametno motoristično jakno/telovnik, ki bo poskrbel za večjo varnost motoristov – telovnik je pravzaprav zračna blazina s tehnologijo Dainese D-air.

Telovnik je opremljen s sedmimi senzorji, ki so stalno v pripravljenosti, da sprožijo zračne blazine, če bi bilo to potrebno. V primeru ko senzorji prepoznajo nevarnost, bodo sami poskrbeli za sprožitev zračnih blazin, motorist pa se bo ob tem lahko skoncentriral zgolj na cesto in morebitno preprečitev najhujšega.

Ker je telovnik zelo tanek, ga lahko motorist nosi pod ali preko motoristične jakne/kombinezona. Telovnik je odporen na vodo, na voljo pa je tudi baterija, ki je dovolj velika za 26 ur delovanja vseh senzorjev na telovniku.

Če se zračna blazina sproži, se bo motorist odpravil do zastopnika podjetja, ki bo brez večjih težav namestil novo zračno blazino – zaščita je namreč enakovredna sedmim t.i. ‘želvam’, a je brez trdih delov in je posledično veliko udobnejša.

Zanj bo potrebno odšteti okoli 700 evrov.

Galerija: Dainese Smart Jacket

Dainese Smart JacketOdpri galerijo
Peugeot 2008 Novi Peugeot 2008: druga generacija SUV-ja je tudi električna Renault Zoe Renault ZOE: naelektrena ZOE je dobila večjo baterijo! Porsche 718 Spyder Porsche 718 Cayman GT4 in Spyder: modela, ustvarjena za največje frajerje Mercedes-Benz G Stronger Than Time Stronger Than Time: Mercedes-Benz G praznuje 40 let … in tako nas je presenetil!