shutterstock_577211767
V zraku · buzz buzz

Dan žena je pomemben dan, ki že od leta 1911 obeležuje socialne, politične in gospodarske dosežke žensk. Saj ravno zaradi boja naših predhodnic ženske z vsega sveta danes uživajo veliko več pravic, kot so nekoč. In v to čast si dame zaslužijo, da jih vsak dan, ne samo na 8. marec, častimo. Presenetite svoje drage s kakšno malenkostjo in jih razvajajte kot kraljice.

Delavsko gibanje v začetku 20. stoletja je spodbudilo razprave tudi o pomembni vlogi žensk v svetu. In od takrat dan žena, 8. marec, ni zgolj običajen dan, temveč ta odraža dolgoletna bojevanja žensk za opolnomočenje v družbi. Prvič je bil ta dan obeležen leta 1911, in sicer so ga praznovali v gibanju surfežetk, bork za enakopravnost žensk.

V sodobni družbi je dan žena sinonim za rože, pogosto pa pozabimo na omenjeno borbeno komponento. Vajeni smo, da se za dan žena damam nekaj kupi, vsaj rožica, a če boste kupovali tudi kaj več, naj bo to darilo smiselno.

Dobro razmislite o tem, kaj vaše darilo predstavlja. Ali odraža žensko moč? Ni nujno, da je darilo drago ali luksuzno, temveč gre za to, da presenetite svoje dame in jim date vedeti, da ste srečni, ker jih imate v svojem življenju. Naredite njihov dan poseben in jim podarite več kot rože.

Vstopnica za gledališče, opero, balet ali koncert

Vaša draga ima verjetno najljubšega umetnika in preferira določeno vejo umetnosti. Razmislite o tem, kateri umetniki nastopajo v tvojem mestu ali okolici. S takšnim darilom težko zgrešiš, saj si verjetno vsaka oseba želi biti del splektakla, ki se odvija v živo. Spomine, ki jih bosta skupaj ustvarila ta dan, bodo z vama za večno. In to je tisto, kar šteje.

Bon za sproščanje

Centri dobrega počutja čakajo na tvojo drago. Četudi morda nikoli ne tarna, da potrebuje počitek in razvajanje, ji bo crkljanje v velnesu ali SPA centru še kako delo. Ti jo najbolje poznaš: če ima rada družbo, se odpravita skupaj; če nujno potrebuje oddih brez ‘znanih obrazov’, ji pripravi dan, ki si ga bo zapomnila. Na tem oddihu bo gotovo nabrala nove moči!

Potovanje

Če ima rada tvoja draga potovanja in ti tvoj žep tudi dopušča financiranje oddiha, se potem odpravita v kakšno tujo deželo ali tokrat ti plačaj poletni dopust. Povežeš se lahko tudi z njenimi prijateljicami in jih vprašaš, ali bi morda one šle z njo na destinacijo, ki jo že nekaj časa želi obiskati. Na tak način boš po dolgem času združil/-a prijateljice, ki se zaradi obveznosti težko organizirajo in odpravijo na oddih.

Pripomoček za dom

Četudi ženske nenehno tarnamo, da sovražimo pospravljanje in čiščenje, je večina med nami srečna, če je naš dom urejen. In zato vedno kupujemo kakšne nove pripomočke, dodatke, dekoracije, s katerimi bi ga polepšale. Razmisli o tem, katere stvari bi se vaša draga razveselila.

Če imaš več sredstev, ji potem kupi kakšen pripomoček, kot je kakovosten aparat za pripravo kave. Presenetil/-a jo boš tudi s kakšnim cenejšim darilom, pomembno je le, da veš, česa si želi.

Bon za šoping

Morda se zdi, da nakup bona za šoping kapitalistično usmerjen in je takšno darilo pomilovanja vredno, ker nima dodane vrednosti, a razmislite o tem, koliko žensk bi si rado kupilo kakšno stvar, a jim finančno stanje ne dopušča. Morda si tudi tvoja draga že nekaj časa ogleduje nek modni kos, a ga zaradi takšnih in drugačnih razlogov ne more kupiti. Zakaj je ne bi osrečil/-a?

Nakit

Z nakitom ne moreš zgrešiti! Pomembno je le, da veš, kakšen nakit ima rada – zlato ali srebro in ali so ji bolj ljube ogrlice, uhani, prstani ali zapestnice. Če želiš doseči, da je tvoje darilo osebno in srčno, potem naredi personaliziran nakit, in sicer vgraviraj pomemben datum ali ime. To lahko storiš v prodajali z nakitom ali naročiš nakit prek spleta.

Nekaj, o čemer že dolgo govori.

Ženske smo zanimiva bitja – če nam je všeč določena stvar, bomo to tudi povedale na glas. In zdi se, da vedno nekaj potrebujemo in nam nekaj manjka. Na tebi je, da dobro napneš ušesa. Poslušaj, o čem govori s strastjo, da si želi nabaviti. Če se ti zdi, da ni tako direktna, pa jo povprašaj o tem, kaj si želi, a skušaj biti diskreten/-a, da ne bo ravno očitno, da ne poslušaš vedno. :)

Če boste vseeno podarili rože, je morda dobro vedeti, kaj te simbolizirajo. Zato hitro kliknite na naša dva prispevka, kjer smo se posvetili pomenu vrtnic in desetih najbolj priljubljenih rož, ki jih ljudje največkrat podarimo.

riverdale-jason-blossom Zakaj bi šole morale dati večji poudarek na to, kako se sploh učiti? RIKOKO_HBA2018_6 Sprijazni se z resnico: tako se spreminja tvoje telo na vsakih 10 let shutterstock_696775111 Vsi imamo enako talentov: med uspešnimi in neuspešnimi je razlika le v tem, ali so svoj talent odkrili ideje za pustne maske Ideje za pustne maske in kostume v zadnji minuti · ·