Dance among us
V zraku · buzz buzz

Umetniki, plesalci, občudovalci na različne načine interpretirajo, kaj ta fascinantna govorica telesa, ki z vsakim gibom v človekovi duši ustvarja zadovoljstvo, vsakemu posebej pomeni. S temi fotografijami poklicnih plesalcev ta ameriški fotograf prikaže, da je ples mnogo več kot samo umetnost.

Jordan Matter je fotograf iz New Yorka, ki s svojimi fotografijami plesalcev v gibanju želi prikazati, kaj je ples. Ustavil je serijo fotografij in izdal uspešnico z naslovom “Dancers Among Us, katere vsebino krasi 200 fotografij poklicnih plesalcev v vsakodnevnih okoljih, kot so ulice, kavarne, letališča, javni prevoz ipd. Noben od posnetkov ni digitalno spremenjen, plesalci pa tudi niso uporabljali posebnih naprav, ki bi fotografu omogočili narediti boljšo fotografijo. Zaradi tega je projekt še bolj impresiven.

Idejo za nastanek projekta je črpal iz razmišljanja o tem, da bi ustvaril fotografije, ki bi prikazale svet skozi njegove (avtorjeve) oči. Ljudje na slikah pa bi v točno določenem trenutku slavili vsa čustva vsakdanjega življenja. Ideja ni ostala samo želja, saj se je udeležil plesne predstave in našel svoje nove sodelavce, plesalce, ki so po njegovem mnenju pripovedovalci zgodb, usposobljeni za to, da ponazorijo strast s svojimi telesi.

Tri leta je fotografiral plesalce po ameriških državah, s temi fotografijami pa sporoča, naj živimo velike in majhne trenutke … in  prepoznamo lepoto okoli sebe.

View this post on Instagram

#neverforget #firstresponders 🇺🇸 @mysticinscho

A post shared by Jordan Matter (@jordanmatter) on

View this post on Instagram

How dancers meditate. From my book, #dancersamongus.

A post shared by Jordan Matter (@jordanmatter) on

clay-banks-258326-unsplash Kdaj se najlažje naučimo tuji jezik? rakicevic-nenad-511783-unsplash 1 4 stvari, na katere so moški pri ženskah na skrivaj vedno pozorni tom-ritson-472142-unsplash Kaj imajo skupnega imena najuspešnejših podjetij? shutterstock_1008312436 Ti dve barvi prispevata k večji kreativnosti in pozornosti · · · ·