shutterstock_630291269
V zraku · buzz buzz

Na mednarodni dan golega vrtnarjenja izruvajte plevel, posadite rožice in obrežite živo mejo … “au naturel”. Verjetnost, da se boste pri tem umazali bolj kot običajno, je večja, a namen je popolnoma čist – mednarodni dan golega vrtnarjenja namreč spodbuja sprejemanje svojega telesa in golote na nespolni način.

Da danes praznujemo dan golega vrtnarjenja, se lahko zahvalimo aktivistoma Marku Storeyju in permakulturistu Jacobu Gabrielu, ki se zavzemata družabno goloto nespolnega tipa. Prvi mednarodni dan golega vrtnarjenja je potekal leta septembra 2005, leta 2007 so ga prestavili na prvo soboto v maju. Dogodek nima nobene politične konotacije, temveč spodbuja k pozitivnemu sprejemanju samopodobe.

A pazljivo! To, da vrtnarite goli, lahko morda zmoti vaše sosede, zato poskusite najti kotiček, kjer boste na samem. Sicer golote zakon v Sloveniji izrecno ne prepoveduje, kot prekršek pa se smatra razkazovanje spolnih organov na javnem mestu, ki bi pri drugih vzbujalo zgražanje.

View this post on Instagram

#nakedgardeningday

A post shared by Dubnight HiFi (@dubnighthifi) on

shutterstock_354603494 Tako prepoznaš osebo, ki ima pokvarjeno srce! Mame, hvala vam za vse: tako je videti 10 cm odprt maternični vrat Mame, hvala vam za vse: tako je videti 10 cm odprt maternični vrat Surova resnica: kaj so otrokom govorili pred 30. leti in kaj jim govorijo danes Surova resnica: kaj so otrokom govorili pred 30. leti in kaj jim govorijo danes Na vadbo lahko pozabiš: ta stvar maščobo preoblikuje v "radiatorčke" Pozabi na vadbo: ta stvar iz maščobe oblikuje “radiatorčke” · ·