Pop-up kartonasta hiša
Utrip mesta · arhitektura

Daniel González je umetnik, znan po svoji ljubezni do papirja in kartona, iz katerih gradi zanimive instalacije. Njegov zadnji projekt, ki bo na eni izmed milanskih ulic na ogled do konca novembra, zajema pop-up zgradbo iz njegovega najljubšega materiala, ki spominja na pravljične hiške iz otroških sanj.

Te dni je na eni izmed milanskih ulic zrasla kartonasta hiša iz sanj. Umetnik Daniel González se je namreč lotil zanimivega projekta, pri katerem je bil njegov zaveznik njegov najljubši material – karton.

Na eni izmed milanskih ulic je postavil kartonasto instalacijo, ki spominja na nekaj, kar smo lahko do zdaj videli le v tridimenzionalnih otroških pravljicah, risankah ali sanjah. Veliko kartonasto pravljico je naslonil na stene stavb in tako ustvaril kartonast simbol Milana, ki si ga lahko ogledamo do konca meseca oziroma do prvega močnejšega deževja.

PREBERITE ŠE: Kitajske hiše, ki se upirajo napredku

Pop-up kartonasta hišaOdpri galerijo
FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS . BALINT HOUSE . BETERA (9) Casa Balint: Arhitektura, ki se igra s svetlobo in senco Bizarni arhitekturni ostanki socializma. Bizarna socialistična arhitektura, ki še vedno stoji Razgibano pročelje s črkovnimi izrezi in nivojsko raznolikostjo. Cassata – igriva arhitektura Gateshead Millennium Bridge, Gateshead (Anglija) 9 najbolj nenavadnih mostov za pešce na svetu