Telefon ni od muh!
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Tajni agenti na terenu potrebujejo vzdržljiv in varen pametni telefon, ki mu lahko izklopijo kamero in zvočnik, da bi preprečili prisluškovanje. Če pa Darkmatter Katim R01 zazna poskus vdora vanj, takoj sproži uničevanje shranjenih podatkov.

Ohišje telefona Darkmatter Katim R01 je sestavljeno iz petih plasti, zato vzdrži (skoraj) vse, kar se agentu pripeti na terenu – povozijo ga lahko vozila, pada lahko na tla, vsaj pol ure pa preživi v vodi. To pa še ni vse! Ima barometer, tipali temperature in vlage, do živega mu ne morejo niti prah, nadmorska višina in ekstremne temperature.

Poleg tega, da je odporen na številne okoljske vplive, telefon poskrbi tudi za varnost podatkov in ščiti pred prisluškovanjem. Med tajnim sestankom namenski gumb izključi mikrofon in kamero, če pa Darkmatter Katim R01 zazna poskus vdora vanj, takoj sproži uničevanje shranjenih podatkov.

V izrednih primerih lahko telefon Darkmatter Katim R01 pošlje SOS sporočilo z zemljepisnimi koordinatami, aktiviramo pa ga s pritiskom temu namenjenega gumba ali preko zaslona, ki je dovolj občutljiv na dotik, da je telefon mogoče uporabljati tudi z rokavica

Tudi drugače telefon ni ravno od muh, saj ima procesor Snapdragon 845, 5,65-palčni (14,3 cm) zaslon polne HD razločljivosti in baterijo kapacitete 5600 mAh, ki zagotovi dolgo avtonomijo.

Poleg prstnega odtisa je za odklepanje treba vpisati tudi kodo PIN, šifrirana je tudi vsa komunikacija, telefonski pogovori, poštna in druga sporočila. Zaradi vsega naštetega ima Darkmatter Katim R01 svoj sistem, katerega osnova je Android 8. Cena še ni znana!


mohamed-boumaiza-741577-unsplash Kaj točno posname vaš pametni telefon – vi pa o tem nimate pojma! Vivo iQOO Vivo iQOO: ta hip najboljši telefon za gamerje Wiko_MWC2019_View3 Pro_Glow-06_LD Pametna telefona Wiko View 3 Pro in View 3: izživeto življenje Samsung Galaxy Note 10 Pametni telefoni 2019: kaj nas čaka do konca leta?