Najboljše vino na svetu 2016
Utrip mesta · kulinarika

Veste, katero je uradno najboljše vino na svetu 2016? Tega so nedavno razglasili na najbolj znanem tekmovanju vin na svetu, oskarjih za vina – Decanter World Wine Awards (DWWA), na katerem tudi slovenska vina že vrsto let prejemajo visoke nagrade. Najboljši del novice je, da je treba za zmagovalno vino odšteti le prgišče evrov!

Za uradno najboljše vino na svetu je bilo na tekmovanju vin Decanter World Wine Awards 2016 razglašeno vino La Moneda Reserva, rdeče vino sorte malbec, ki je ena izmed bordojskih sort (poleg cabernet sauvignona, merlota in cabernet franca). Čilsko vino je za najboljšo izbiro v konkurenci 16 tisoč rdečih in belih vin z vsega sveta na podlagi slepega pokušanja določilo 240 mednarodnih ekspertov (enologov in sommelierjev), ki vinom podeljujejo zlato, srebrno in bronasto medaljo ter naziv commended (priporočeno).

Vina, ki prejmejo zlato priznanje, nato sodelujejo v nadaljnjem ocenjevanju, kjer strokovnjaki izberejo regionalne in mednarodne zmagovalce, kar je tudi najvišje možno priznanje.

PREBERITE ŠE: 7 učinkov uživanja vina, ugodnih za naše zdravje

In če ste mislili, da boste morali za vino La Moneda Reserva odšteti zajeten kupček denarja, se pošteno motite. Vino z nazivom najboljšega vina na svetu 2016 namreč po vsej verjetnosti stane manj kot vaša najljubša steklenica. V Veliki Britaniji namreč zanj zahtevajo le 5,50 evra!

Razlike v velikosti porcij po svetu Primerjava velikosti porcij hitre hrane po svetu Kako se znebiti pešk v lubenici? Lubenica: kako se najlažje znebiti pečk v lubenici? Kuhinjski trik - rezanje banane na kose Kuhinjski triki: kako narezati banano na enakomerne koščke z eno potezo? Kako izbrati pravo lubenico? Kako izbrati pravo lubenico, da bo ta sočna in sladka? · ·