Deep Joy je s 40 metri globine najgloblji bazen na svetu.
Utrip mesta · destinacija

Ste vedeli, da manj kot 200 kilometrov od slovenske meje, v italijanskem kraju Montegrotto Terme (zahodno od Benetk v Padovi) leži Deep Joy, najgloblji bazen na svetu, ki v globino meri kar 40 metrov, kar je enako 14 nadstropjem? Zasnoval ga je arhitekt Emanuele Boaretto, prijel pa se ga je vzdevek Pošast. Sprehodite se po najglobljem bazenu na svetu.

Deep Joy (tudi Y-40) je najgloblji bazen na svetu, ki se lahko pohvali s kar 40 metri globine, kar je šest metrov globlje kot ima prejšnji rekorder med bazeni Nemo 33, ki se nahaja v Bruslju in je globok dobrih 34 metrov. Pod zasnovo se je podpisal arhitekt Emanuele Boaretto, bazen pa vsebuje kar 4,3 milijona litrov termalne vode s temperaturo med 32 in 34 stopinjami Celzija. Kot bi plavali v Karibskem morju!

PREBERITE ŠE: Plavajoči hotel OFF – Pariz je bogatejši za hotel na vodi

Od Slovenije je bazen Deep Joy oddaljen pribl. tri ure vožnje (nahaja se okoli 45 kilometrov zahodno od Benetk v Padovi). Poleg tega, da obiskovalcem omogoča, da se potapljajo (brezno uporabljajo tudi za trening globinskega potapljanja na dah) in raziskujejo podvodne jame (namenjene vadbi in simulaciji morskega dna), ima v globinah človek občutek, kot da plava v morju, lahko pa se nauči tudi plavati kot morska deklica ali se udeleži tečaja podvodne fotografije. Za tiste, ki bi njegove globine radi raziskali in pri tem ostali suhi, so zgradili prozorne tunele.

Deep Joy – najgloblji bazen na svetu:

Deep Joy je s 40 metri globine najgloblji bazen na svetu.Odpri galerijo
Mesta nekoč in danes Nekoč in danes: svetovna mesta, ki so glede na preteklost postala nerazpoznavna Plavajoči hotel OFF v Parizu Plavajoči hotel OFF – Pariz je bogatejši za hotel na vodi Strah pred letenjem 10 trikov, ki vam bodo zmanjšali strah pred letenjem Hoteli-galerije Hoteli, ki bi morali biti tudi galerije · ·