Mestne znamenitosti v odsevu kapljic
V zraku · buzz buzz

Pred časom smo pisali o fotografu Petru Adamsu-Shawnu, ki je navdušil s serijo poročnih fotografij z odsevi poroke v očeh in poročnih prstanih, mlad beograjski fotograf Dejan Stojančević pa je našel podobno ”tržno nišo”. V nasprotju s klišejskimi fotografijami mestnih znamenitosti svoje motive lovi v odsevu kapljic.

Večina turistov se domov vrača s precej podobnimi fotografijami mestnih znamenitosti. Spominske kartice njihovih fotoaparatov so polne fotografij, ki so jih pred njimi posneli že mnogi. A ne fotografije Srba Dejana Stojančevića, ki zadnjih 15 let utrip mest lovi v odsevu kapljic. Začelo se je s fotografijo skozi domače okno in preraslo v projekt, ki vključuje motive številnih svetovno znanih mest.

PREBERITE ŠE: Poročne fotografije: odsev poroke v poročnih prstanih

Zaradi časovnega razpona projekta so nekatere fotografije posnete še na klasičen film, a večina je vendarle digitalnih. Ob tem je treba dodati, da Stojančević ne uporablja Photoshopa, ampak zgolj makro fotografije, zato vsaka fotografija morda ni brez napak, a prav ta nepopolnost jim daje še dodaten čar, saj ne delujejo izumetničeno.

Sagrada Familia, BarcelonaOdpri galerijo

Mladi očki na plesnem tečaju z dojenčki Prisrčno! Mladi očki na plesnem tečaju plešejo z dojenčki v kenguruju. Hitrostno nažiranje s hrano Najhitrejši jedci na svetu – bizarni hitrostni rekordi v goltanju hrane Nabolj envarne živali na svetu. Katere so najnevarnejše živali na svetu in v Sloveniji? Človeški katapult Gromozanski človeški katapult – od 0 do 200 km/h v pičli sekundi!