Tablica Dell Venue 8 7000
V zraku · tehnologija

Dell s tablico Venue 8 7000 dodaja tablicam novo dimenzij in to dobesedno, saj ta z vgrajeno kamero Intel RealSense Snapshot z dvema lečama, omogoča zajemanje tridimenzionalnih slik in videoposnetkov, zavoljo 3D tehnologije pa lahko sledi tudi gibanju rok, glave in prepoznava obrazno mimiko. Aja, smo povedali, da bo to najtanjši tablični računalnik na svetu? Ta naziv gre tako zdaj v roke Androida, potem ko je pripadal tablici Apple iPad Air 2.

Tablica Dell Venue 8 7000 je eden najboljših kosov aluminija med prenosnimi pametnimi napravami in z enim najbolj čudovitih OLED zaslonov z diagonalo 8,4 palca in ločljivostjo 2.560 x 1.600 slikovnih točk. A tablica vas ne bo očarala samo z izjemnim ekranom in svojo vitko linijo (6 mm), ki je še za 0,1 milimetra tanjša, kot pri iPad Airu 2, saj je ni dala samo nase, pač pa tudi vase. Pod svetlečo palubo se namreč skriva zmogljiva strojna oprema s 4-jedrnim procesorjem Intel Atom Z3500 v povelju, da vse teče kot po Rami z maslom je tu 2 GB RAM-a, za grafične naloge skrbi izjemno sposobna grafična kartica Intel HD Graphics (zaradi tega bo priljubljena med igračarji), za dodaten prostor pa podpora pomnilniške kartice microSD, ki bo omogočala, da prvotnih 16 GB prostora povečate vse do 512 GB (a take luksuzne ”kvadrature” si glede na ceno, ki prekaša samo napravo, verjetno ne boste privoščili).

Tu so še podpora za mobilno omrežje 4G/LTE in baterija z večdnevno avtonomijo delovanja (če bi se odločili za filmski maraton, lahko računate na okoli 9 ur avtonomije, sicer pa precej več).

PREBERITE ŠE: Tablica N1 – Nokia ”na” Androidu

Po tablici Dell Venue 8 7000 se pretaka operacijski sistem 4.4.4. KitKat, ki so mu dani vsi pogoji za brezhibno delovanje, kot rečeno, pa za dodatno dimenzijo in še boljšo uporabniško izkušnjo poskrbi kamera Intel RealSense Snapshot, ki ponuja znane ”piškotke”, kot je naknadno prilagajanje točke ostrenja, in take novega okusa, kot je možnost skeniranja objektov za določitev mer. Vaša bo za približno 400 €.

Tablica Dell Venue 8 7000Odpri galerijo

Twitter Twitter odslej omogoča neposredno prevajanje tvitov picattoo2 cover Picattoo: Spremeni svoje Instagram fotografije v začasni tatu new 2 Najbolj pričakovane računalniške igrice v letu 2015 facebooksave Kako shranjevati vsebine na Facebooku ·