Digitalni fotoaparat Relonch 291
V zraku · tehnologija

Že leta 1890 je dalo podjetje Kodak na trg svoj prvi fotoaparat, imenovan Brownie. S prodajnim sloganom ”Vi pritisnite na gumb, ostalo naredimo mi” je podjetje približalo fotografijo množicam. Digitalni fotoaparat Relonch 291 ta slogan jemlje dobesedno. Mi zgolj pritisnemo sprožilec, umetna inteligenca pa naredi vse ostalo – odbere najboljše, jih po potrebi obdela, shrani in se znebi slabih. ”Trotlziher” 2.0!

Kar precej nas ima doma drage digitalne fotoaparate, ki so polni neizkoriščenega potenciala, saj se večina zanaša na avtomatske nastavitve. Pri fotoaparatu Relonch 291 ste omejeni zgolj na fotografiranje pri avtomatskih nastavitvah, a Relonch ni toliko fotoaparat, kot je storitev. Tako kot je nekoč obljubljal Kodak, tudi Relonch obljublja, da vse stori namesto vas, od vas zahteval le, da zajamete posnetek. V bistvu ne kupite fotoaparata, ampak kupite storitev.

PREBERITE ŠE: Relonch Camera etui – ko iPhone postane zrcalno-refleksni fotoaparat

Fotoaparat je odet v usnjen ovitek, ki prekriva vse, razen objektiva, sprožilca in kukala. Igranje z nastavitvami v celoti prepuščamo umetni inteligenci. Vaši posnetki so prek kartice SIM naloženi v oblak, v katerem Relonch s pomočjo sofisticiranega algoritma odbere najboljše posnetke (slabe samovoljno izbriše), jih avtomatično obdela in pošlje v aplikacijo na predogled. Če dnevno izberete svojo najljubšo fotografijo, boste mesečno dobili fotoknjigo s svežimi spomini. Za storitve fotoaparata Relonch boste morali mesečno odšteti 95 evrov. Na voljo bo leta 2018.

Galerija – digitalni fotoaparat Relonch 291:

vir: relonch.comOdpri galerijo

Slusalke_FOCAL_Utopia Ideja za darilo: FOCAL Listen – nove vrhunske slušalke Hi-Fi Grelnik za jakne Torch Torch – univerzalni grelec za jakne Sejem CES 2017 CES 2017: največji sejem zabavne elektronike na svetu praznuje 50 let Priključek HyperDrive USB-C Priključek HyperDrive USB-C: ”petdeset odtenkov” priključkov za MacBook Pro ·