Superge Dior x Air Jordan 1 High OG
Utrip mesta · moda

Na sejmu Art Basel Miami Beach 2019 je Kim Jones, umetniški vodja Maison Dior in Dior Men, predstavil superge Dior x Air Jordan 1 High OG. Izdelanih naj bi bilo samo 1.000 parov, ki jih bo od aprila 2020 mogoče kupiti v izbranih trgovinah Dior, s ceno okoli 2.000 evrov pa naj bi bile najdražji model “air jordank” do zdaj!

Dior x Air Jordan 1 High OG so pravzaprav klasične superge Nike Air Jordansivo-bele barve, le da so tokrat narejene iz finega italijanskega usnja in okrašene z Diorjevim »brandingom«. V sloviti puščici Nike se tako pojavi logotip znamke, nad njo je znak Air Dior, ki je tudi na levem podplatu, medtem ko je na desnem napis Dior.

Pri oblikovanju obutve je Jones črpal navdih iz sloga Art deco iz 30. in 60. let prejšnjega stoletja, za sodelovanje z znamko Nike pa se je odločil, ker ga veseli “mešanje” različnih svetov in idej. S tem sta znamki ustvarili superge, ki predstavljajo združitev francoske visoke mode z ikonično ameriško športno obutvijo. Sodelovanje se časovno sklada tudi z izidom prve moške kolekcije Dior v ZDA in 35. obletnico superg Air Jordan. Prvi, ki je imel priložnost obuti te luksuzne superge, je bil raper Travis Scott.

Galerija: superge Dior x Air Jordan 1 High OG

Superge Dior x Air Jordan 1 High OGOdpri galerijo

Primark Božična večerja izbrane-004 Primark zbral znane obraze na predbožičnem druženju shutterstock_768052600 Super preprosti triki, zaradi katerih boš v 2 minutah videti popolno 9_MONCLER_POLDO_04 Moncler & Poldo: prestižna oblačila za kužke za zimske dni Photo by averie woodard on Unsplash Osnovna pravila kako izpasti oblečen prefinjeno in drago! · · ·