Dirt Pattern Material je vzorec moške srajce, ki je ''imun'' na madeže.
Utrip mesta · moda · moška moda

Pred časom smo pisali o ženski srajci, ki jo je nemogoče umazati. V studiu Mair/Wennel so se za moško srajco zadeve lotili iz drugega konca. Rešitev namreč niso iskali v nanodelcih, ampak so srajco enostavno potiskali z madeži, ki sicer največkrat končajo na njej. Madež od vina, kečapa, soka, jajca, olja,… česarkoli že, v tem primeru se vam ni treba sekirati. Zakaj? Ker gre pravzaprav za umetniško sliko, ki nikoli ni končana, saj z vsakim novim madežem srajca dobi nekoliko drugačno podobo.

Bela moška srajca je standard, saj že dolgo simbolizira čistost, urejenost, eleganco,… A ima eno pomanjkljivost. Kar kliče po madežih in kot se običajno udarimo ravno v tisti prst, ki nas že boli, se tudi umažemo vedno takrat, ko imamo na sebi belo srajco.

No pri Mair/Wennel so se odločili, da naredijo konec moškemu trepetanju med kosili, da ne bi umazali srajce. Tako so na nanjo potiskali vzorce vseh mogočih vsakdanjih madežev (poimenovali so ga Dirt Pattern Material), ki bi se sicer verjetno slej kot prej znašli na njej. Toda v tem primeru bi šlo za packe, tu pa gre za modo in na stvar gledamo drugače. Oh, ta moda.

PREBIRITE ŠE: Hit na Kickstarterju – The Unstainable, bela ženska srajca, ki jo je nemogoče umazati

Srajca je neke vrste kamuflaža za madeže in kaže na to, da ni treba, da so packe samo tragedija zaradi katere se morate posloviti od svoje ljube srajce.

Dirt Pattern Material je vzorec moške srajce, ki je ''imun'' na madeže.Odpri galerijo
Kako se je moška obleka spreminjala v zadnjih 100 letih? Preverite, kako se je moška obleka spreminjala skozi čas PicMonkey Collage2 Trend: Instagram so preplavili moški v elegantnih oblekah #suitfie PicMonkey Collage Merman style: Trend živahnih barv las tudi za moške TieFi - kravata kot dostopna točka W-Fi TieFie – kravata, ki je tudi prenosna brezžična dostopna točka ·