Disappear-Retreat-By-Coulson-1
Utrip mesta · arhitektura

Coulson je podjetje, ki je zavezano trajnostnemu razvoju. Ob tem navdušuje tudi z edinstvenim dizajnom. S tem prepričanjem so zaposleni ustvarili Disappear Retreat: stekleno bivališče v naravi, ki ne bo iznakazilo pokrajine.

Disappear Retreat je inovativno bivališče, odeto v odsevno steklo. Omogoča življenje v naravi, ne da bi pri tem vanjo posegali. Zavzema le 7,7 kvadratnega metra prostora. Navdušuje tudi s svojo nizko težo in praktičnostjo, saj ga lahko prevažamo v navadni prikolici.

Pokrajini Disappear Retreat ne bo škodoval, saj ne uporablja sistemov ogrevanja in hlajenja. Vso energijo namreč zbere iz sončne svetlobe prek sončnih celic, ki jih je moč opaziti na južni steni objekta. Pročelje iz ogledal je namenjeno temu, da se bivališče zlije z zunanjim okoljem. Notranjost ponuja steklen strop, ki omogoča opazovanje nočnega neba.

Disappear Retreat je namenjen počitku in sprostitvi. Uporabniki si bodo ob preživljanju časa v njem ‘napolnili baterije’.

Galerija – Disappear Retreat

Disappear Retreat Odpri galerijo
Svart: prvi hotel, ki bo proizvedel več energije, kot jo porabi Svart: prvi hotel, ki bo proizvedel več energije, kot je porabil OriginTreeHouse18 ORIGIN: hotelska soba v krošnji starega hrasta Najvišji ledeni stolp na svetu Najvišji ledeni stolp na svetu s posrečeno obliko je zrasel na Kitajskem gevora dubaj Hotel Gevora: najvišji hotel na svetu bo v Dubaju · ·