fbpx

Divji riž z zelenjavo

Divji riž z zelenjavo.
Divji riž z zelenjavo.

Vsak mesec bomo pripravili šest novih in zanimivih receptov, zato nas pridno spremljaj in sodeluj v nagradni igri Jamnice.

Sestavine: 100 g divjega riža, raznovrstna sezonska zelenjava, oljčno olje, sol, kajenski poper, ingver, bazilika

Priprava: Riž pred kuhanjem za par ur namočimo, ker se izredno dolgo kuha. Riž skuhamo v slani vodi. Na ponev kapnemo nekaj kapljic oljčnega olja in dodamo na koščke narezano zelenjavo. Pražimo toliko časa, da postane mehka. Če želimo, lahko zelenjavo skuhamo tudi na pari. Solimo, popramo in dodamo baziliko ter na tanko nariban ingver. Zalijemo z vodo in še kakšno minuto pražimo. Zelenjavo dodamo divjemu rižu in postrežemo.

V kolikor želite oddati svoj glas za divji riž, izpolnite spodnji obrazec.

[emailpetition id=”21″]

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.