Divji riž z zelenjavo.
Utrip mesta · kulinarika

Vsak mesec bomo pripravili šest novih in zanimivih receptov, zato nas pridno spremljaj in sodeluj v nagradni igri Jamnice.

Sestavine: 100 g divjega riža, raznovrstna sezonska zelenjava, oljčno olje, sol, kajenski poper, ingver, bazilika

Priprava: Riž pred kuhanjem za par ur namočimo, ker se izredno dolgo kuha. Riž skuhamo v slani vodi. Na ponev kapnemo nekaj kapljic oljčnega olja in dodamo na koščke narezano zelenjavo. Pražimo toliko časa, da postane mehka. Če želimo, lahko zelenjavo skuhamo tudi na pari. Solimo, popramo in dodamo baziliko ter na tanko nariban ingver. Zalijemo z vodo in še kakšno minuto pražimo. Zelenjavo dodamo divjemu rižu in postrežemo.

V kolikor želite oddati svoj glas za divji riž, izpolnite spodnji obrazec.

Nagradna igra poteka od 21.10. do 31.12.2013. Nagrajenec ali nagrajenka bo o prejemu nagrade obveščen/a preko elektronske pošte.
Nagradna igra se izvaja v skladu s splošnimi pogoji objavljenih na teh straneh.

Utrip: CITY CHEF kuharska akademija – Dalmatinska kuhinja Utrip: CITY CHEF kuharska akademija – Dalmatinska kuhinja recept_1_kostanj_iz_pecice Kostanj iz pečice recept_2_mlinci Domači mlinci dsc_0041 Krof, na katerega se čaka v gneči tudi po eno uro ·