Doma narejena dišeča sveča
Utrip mesta · dom

Dišeče sveče poživijo dom in so odlično darilo v času božično-novoletnih praznikov. Če želite nekoga presenetiti z izvirnim darilo, si je težko zamisliti kaj boljšega kot prav doma narejeno dišečo svečo.

Dišeče sveče so lepo darilo, še lepše pa, če svečo izdelate sami. Izdelava je v resnici povsem preprosta.

PREBERITE ŠE: DIY: naredite božično drevo iz prtička

V prazničnih dneh so dišeče sveče še toliko bolj popularne, in če se vam letos ne ljubi peči piškotov, lahko dom napolnite z vonjem domače dišeče sveče. Kako jo izdelati, izveste v nadaljevanju.

Za izdelavo dišeče sveče potrebujete:

  • vosek, ki si ga priskrbite v trgovini, lahko pa uporabite tudi tistega od običajne sveče
  • eno manjšo in eno večjo posodo
  • kuhinjski termometer (temperatura ne sme preseči 65 stopinj Celzija)
  • kalup oz. model za vlivanje voska
  • povoskano vrvico (za stenj)
  • eterična olja
  • barvila

Postopek izdelave dišeče sveče:
V večji posodi segrejte vodo in vanjo položite manjšo posodo. Vanjo dajte vosek. Vosek je namreč treba topiti v sopari, sploh če uporabljate čebeljega. Ko se stopi, mu dodajte nekaj kapljic eteričnega olja in živilske barve. Mešajte, dokler se vsi dodatki ne pomešajo. Odstavite posodo z ognja. Stopljeni vosek prelijte v kalup, predhodno premazan z oljem. Vrvico za prižiganje postavite na sredino (pomagate si lahko s slamico, ki jo pred vlivanjem postavite na sredino modelčka) in jo odrežite centimeter nad svečo. Počakajte osem ur, da se sveča popolnoma ohladi. Odstranite iz kalupa (ali pa tudi ne). Da sveča ohrani vonj, jo ovijte v prozorno folijo.


Delovne rokavice Mark VIII Mark VIII – neuničljive zaščitne rokavice Adventure Mat Adventure Mat – čista in suha površina, kjerkoli že ste novoletna zabava 3 Novoletna zabava: 5 preprostih trikov, da bo zabava uspešnica Slovensko modularno pohištvo GO GO – slovensko modularno pohištvo, ki raste s tabo · · · · ·