DIY iPhone
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Želite doma izdelati iPhone? Nekdanji programer Scotty Allen je ob vsej ponudbi komponent in sestavnih delov za telefone na Kitajskem – ta velja za središče elektronske industrije – prišel na zanimivo idejo. Bi si lahko sam izdelal pametni telefon iPhone iz komponent, ki jih je mogoče kupiti na ulici?

Američanu Scottyju Allenu (Strange Parts) ni dala spati misel, ali si lahko na Kitajskem kar sam izdela pametni telefone iPhone. Nenazadnje na Kitajskem izdelajo in sestavijo večino pametnih telefonov. K temu ga je napeljala bogata ponudba elektronskih komponent in opreme v mestu Šenzen, točneje v predelu za elektronske nakupe Huaqiangbei, tržnici, kjer imajo vse komponente, ki si jih je mogoče zamisliti.

PREBERITE ŠE: Prenosnik ”na” iPhone: pametni telefon namesto sledilne ploščice

In res. Začel je iz nič. Sprva je kupil ohišje za telefon iPhone 6S, končal pa z delujočo različico s 16 GB. Prva vse dele za doma izdelan iPhone je kupil na tržnici.

DIY iPhone:

Pametni telefon Crosscall Trekker-X3 Crosscall Trekker-X3: najbolj trpežen pametni telefon na svetu Pametni telefon Samsung Galaxy Note 7 Prenovljeni Samsung Galaxy Note 7 – Note 7 se vrača na prodajne police HUAWEI P10 Group Shot Kateri pametni telefon je navdušil znane Slovence? cover-samsung-s8 Novi Samsung Galaxy S8 in S8+, prvi vtisi · · ·