Foto: April Starr
Utrip mesta · dom

Poletje je idealni čas, da zavihamo rokave in se sem ter tja lotimo prenove sobe, pohištva ali nemara kar sami kaj sestavimo. Glasbene duše, ljubitelji nostalgije in starih gramofonskih plošč si lahko mirno damo duška ter si za svoj posebni kotiček naredimo mizico iz gramofonske plošče.

V našem najljubšem kotičku je vselej najpomembnejše dobro počutje, vsekakor pa lahko tudi manjka. Morda mizica? Naš mali teritorij, naj bo to v študentski sobi ali pa v večsobnem stanovanju, ki si ga delimo s sostanovalci, lahko tokrat polepšamo z mizico iz gramofonske plošče, na katero bomo mirno odložili skodelico jutranje kave, nedvomno pa se bo nad njo zagotovo navdušil tudi kateri od gostov.

Potrebujemo vinilno ploščo, ki nam je ni škoda uporabiti v ta namen. Če je doma nimamo, ujemimo kakšno garažno razprodajo ali za njo pobrskajmo na sejmu. Ovitka ne potrebujemo, če pa je zanimiv, ga seveda lahko uporabimo kot dekoracijo prostora. V kleti, na podstrehi ali v lopi pri babici poiščimo stojalo za rože, ki se bo ujemalo s premerom plošče, v garaži pištolo za vroče lepljenje in plastične palčke, nato pa se delo lahko prične.

PREBERITE ŠE: 10 najzanimivejših klubskih mizic

Ploščo najprej nežno očistimo z vlažno papirnato brisačko in nato še s suho krpo. Paziti moramo, da je vinilka povsem suha, preden jo pritrdimo na stojalo. Medtem ogrejmo pištolo za vroče lepljenje in jo, ko je pripravljena na ustvarjanje, v tankih slojih vroče plastike nanesemo po celotni površini stojala za rože. Ploščo nemudoma, dokler je lepilo še vroče, položimo na stojalo, pozorni bodimo le na to, da je nameščena na sredino. Počakajmo, da se lepilo ohladi in TA-DA, nova mizica je pripravljena!
Zdaj pa hitro po skodelico kave, na gramofon pa najljubšo ploščo in uživajmo.

Odpri galerijo

Fabrica-Patch-of-sky-lamps-3 Patch of sky: ambientalne luči, ki povedo kakšno vreme ima vaš prijatelj daleč, daleč stran il_fullxfull.422262589_2uj4 10 najzanimivejših klubskih mizic cover Leseno pohištvo po navdihu puzzlov Foto: Roe Magdassi Bralni kotiček iz pohištva, ki sledi oblikam divjih živali · ·