1000-600-brezcasni-kosi
Utrip mesta · arhitektura · V zraku · dizajn

Imate v stanovanju prav poseben ‘nekonfekcijski’ kos pohištva? Potem poznate pravilo dobrega in večnega designa, ki prostoru da prav poseben šarm in razbije monotonijo ter nase vleče radovedne poglede. Predstavljamo vam nekaj letos nagrajenih kosov pohištva in predmetov, ki vsekakor zaznamujejo prostor.

Brezčasni kosi pohištva so tisti, ki vas bodo spremljali skozi celo življenje. Ne glede na to, v kateri prostor jih boste postavili, bodo samostojno pripovedovali svojo zgodbo. Ambienta ne bodo motili, ampak ga nadgrajevali.

BOWER

Sistem Bower tvori več funkcionalnih elementov, kot so sedežna garnitura, pisalna miza, pregradne pagode in drugi ‘pisarniški’ elementi. V osnovi tvori akustično funkcionalni sistem, ki učinkovito duši neželene zvoke iz okolja in tako ustvarja visoko raven zasebnosti. Bower stavi na naravne materiale, visoko stopnjo modularnosti, enostavno uporabo in sestavo, s katero ustvarja prav posebno estetiko.
NAGRADA: GOOD DESIGN 2016/cultdesign.com

WAVE

Tajski oblikovalec Apirat Boonruangthaworn je oblikoval počivalnik, ki je neke vrste viseča mreža, ki svoj navdih išče v valovih morja. Ogrodje tvori nerjaveča konstrukcija krivljenih cevi s poskoki, ki ustvarjajo naravno skladnost strukture. Vse skupaj tvori že skoraj skulpturo, oblikovano po človeškem telesu. Tudi zato se zdi vse skupaj tako zelo naravno in brezčasno.
NAGRADA:FINALIST FDA 2016/apiratboonruangthaworn.com

STUDIO SNOWPUPEE

Chestnut Wooden Origami Lamp – viseča svetilka. Cena: 479,00 €.  studiosnowpuppe.nl

WEWOOD

Casanova Sideboard – komoda/wwewood.eu

LYFE

Oblikovalci ekipe Flyte so si zamislili geometrično oblikovane okrasne posodice za rastline, ki lebdijo v zraku. Ta ideja se zdi kot iz znanstvenofantastičnega filma, a ima tudi praktično vrednost, saj rastline v breztežnostnem stanju rastejo in se razvijajo drugače. Posodice pa se tudi vrtijo okoli svoje osi in tako rastlino enakomerno izpostavijo svetlobi.
flyte.se

ARCHIE

Archie Photographic Tripod – samostoječa svetilka/atkinandthyme.co.uk/ Cena: 206,00 €.

NEST

Gnezdo oblikovalca Keitha Soha se vrača k tradicionalnim metodam izdelave in materialom, ki so okolju prijazni. S plastenjem in navijanjem lesa v strukturo dobimo kipu podobno obliko, ki se zlije v gnezdo in tako ustvari občutek izjemno preproste estetike.
NAGRADA: Finalist FDA 2016

SIT

Katarzyna Kempa je mlada oblikovalka, ki je s stolom SIT požela mnoge ovacije ter glavno nagrado FDA 2016. Gre za pisarniški stol, ki se ergonomsko prilagaja položaju sedenja in na ta način pripomore, da je naša hrbtenica zmeraj v primernem položaju. Stol, ki veliko dinamike ponudi predvsem tistim, ki se radi presedate po svojem stolu.

Nenavadne klopi Najbolj nenavadne klopi na svetu Nenavadno nogometno igrišče Unusual Football Field Prvo nogometno igrišče na svetu, ki ni pravokotne oblike Ballhausgasse - hiša z ogledali Ballhausgasse v Gradcu: hiša iz ogledal je zrcalna slike druge hiše Najbolj izjemne skulpture na svetu Najbolj izjemne skulpture na svetu · · ·