cover-skandinavski-design
Utrip mesta · dom

Skandinavski dizajn sega v začetek 19.stoletja, zares pa se je uveljavil v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je javnost prepričal s svojo praktičnostjo. Danes je minimalizem v trendu že več kot 50 let. Tradicionalno je skandinavski dizajn povezan s čistimi in preprostimi rešitvami, funkcionalnostjo in demokratičnim pristopom. In tak pristop uporablja tudi švedski oblikovalec Jonas Wagell, ki je oblikoval minimalistično zofo in fotelj.

Švedski oblikovalec Jonas Wagell je za dansko blagovno znamko Normann Copenhagen oblikoval minimalistično linijo pohištva Swell. Prvotno je oblikoval trosed, danes pa njegova kolekcija skandinavskega dizajna vključuje tudi dvosed in fotelj. Linije so enostavne in okrogle. Pravi skandinavski dizajn spominja na obliko kruha med procesom vzhajanja. Zajetna naslonjala za roke in ukrivljeni podloženi sedeži se bohotijo in nam zagotavljajo udobje in sproščeno posedanje. Naslonjala za roke in hrbet izgledajo enako okrogla in kot celota delujejo neustavljivo privlačno. Zofa in fotelj se od tal dvigujeta na majhnih jeklenih nogicah.

V kolekciji najdemo različno paleto barv, od svetlih do nevtralnih tonov.

Več fotografij fotelja skandinavskega dizajna švedskega oblikovalca Normana Wagella si oglejte v galeriji.

Oblika fotelja spominja na obliko kruha. Foto: Normann-CopenhagenOdpri galerijo
Foto: Sunstoneonline Najenostavnejši žar nasveti za vedno uspešen piknik Foto: Openwalls Uporabni nasveti za nakup idealnega žara za vrhunski piknik junpei-tamaki-thaw-designboom02 Zofa Thaw – minimalističen dizajnerski kos pohištva studia Junpei alcarol-bricola-collection-designboom01 Pohištvo Bricola iz zgodovinskega lesa beneških kanalov ·