cover
V zraku · buzz buzz

Zanimiva infografika prikazuje, kako je preživljalo dneve 26 največjih kreativcev na svetu: Mozart je spal le 5 ur na dan, Kant je kar 11 ur na dan porabil za hrano in prosti čas, Picasso pa se v posteljo nikoli ni odpravil pred tretjo uro zjutraj.

Pisatelj Mason Curry je lani izdal knjigo z naslovom Daily Rituals: How Artists Work, v kateri je raziskal dnevne rutine največjih umetnikov, pisateljev, skladateljev, znanstvenikov in drugih velikih umov naše zgodovine. Na podlagi njegove raziskave je londonska oglaševalska agencija Distilled ustvarila zanimivo infografiko, v kateri je prikazana vsakodnevna rutina teh brilijantnih umov.

Veliko vsakodnevnih navad kreativnih genijev je vsekakor bizarnih. Sigmundu Freudu je na primer žena vsako jutro pripravila zobno pasto na zobno ščetko, da začetnik psihoanalize ni porabil preveč svojega dragocenega časa. Francoski pisatelj Victor Hugo se je imel vsako jutro navado sporstiti v ledeni kadi na strehi svoje hiše. Honore de Balzac je na dan spil najmanj 50 skodelic kave, Čajkovski pa je šel vsak dan na točno dve uri dolg sprehod in pri tem verjel, da ga bo doletela nesreča, če se bo vrnil le nekaj minut prej ali kasneje.

Zanimivo infografiko lahko podrobneje preučite tukaj.

7-days-of-garbage-environmental-photography-gregg-segal-8 Slike ljudi v družbi njihove tedenske količine smeti kolaž Kako ljudje odreagirajo, ko jim na podzemnem vlaku na rami zaspi tujec? Foto: Ken Piorkowski 10 vrat, ki delujejo kot da vodijo v drug svet Seth_Casteel17 Podvodne pasje radosti ·