hands-woman-laptop-notebook
V zraku · tehnologija

Veliko spletnih strani, na katerih lahko kupimo lažne sledilce za svoje profile na družbenih omrežjih. A ta način promocije je popolnoma nekoristen. Veliko bolj smiselno je prepričati resnične osebe, naj nam sledijo. Pri tem nam pomaga Facebook.

Kaj moramo torej narediti, da bo naša stran v le enem mesecu imela kar četrt milijona sledilcev? Za to sta potrebna čas in denar. Poglejmo si 5 korakov do uspeha.

1. Najprej moramo določiti občinstvo, ki mu bo naša stran namenjena.

Če ustvarjamo Facebook stran za lastnike psov, se bomo osredotočili na vse lastnike psov, ne pa le na lastnike čivav v Ljubljani. Izbrati moramo strategijo, s katero bomo svojo ciljno skupino razdelili na manjše skupine, ki jih bomo privabljali na različne načine.

2. Ustvarimo stran na Instagramu.

Poleg Facebook strani, ki mora vsebovati vse potrebne informacije, ustvarimo tudi stran na Instagramu. Tudi če je naše delovanje usmerjeno le na Facebook, se bo število naših sledilcev povečevalo tudi na Instagramu. Ljudje bodo namreč želeli spremljati naše vsebine tudi tam.

3. Raziskati moramo, kaj je našemu občinstvu všeč.

Zato obiščemo strani, ki jim naši ciljani uporabniki že sledijo, in ugotovimo, katere vrste objav dobijo največ všečkov in imajo delitev. V skladu s tem oblikujemo svojo strategijo objav na Facebooku. Priporočljivo je, da objavljamo vsaj 4-krat dnevno. S promocijo strani začnemo, ko se na našem zidu nabere večje število objav.

4. “Boostajmo” svoje objave.

Ko je naša stran že spodobno urejena, je čas, da finančno spodbudimo oziroma “boostamo” svoje objave. Te se bodo uporabnikom Facebooka prikazovale bolj pogosto. Običajno bomo za to odšteli med 5 in 10 dolarjev na objavo za en dan. Priporočjivo je, da to naredimo predvsem pri slikovnih objavah.

5. Naredimo analizo.

Narediti moramo analizo in ugotoviti, katere objave so nam prinesle največ uspeha. Izmeriti moramo, koliko denarja smo porabili za odziv posameznega uporabnika. Tiste objave, ki so bile najbolj učinkovite, ‘spodbudimo’ še z več denarja.

6. Povabimo ljudi, naj všečkajo našo stran.

Vedno moramo spremljati, kdo se odziva na naše objave. Velikokrat bomo zasledili, da ljudje, ki všečkajo naše objave, niso naši sledilci. Zato je tem ljudem nujno treba poslati povabilo za všečkanje naše strani. Tako bomo brezplačno poskrbeli za povečanje števila svojih sledilcev.

7. Nadaljujmo delo.

Tudi ko bomo dosegli visoko število sledilcev, ne smemo ‘zaspati na lovorikah’. Proces, s katerim smo dosegli uspeh, moramo nadaljevati. Če vidimo, da smo naredili napako, jo naslednjič popravimo in se na njej nekaj naučimo.


cover-lg-gram LG Gram: Neverjetno tanek z rekordno življenjsko dobo baterije bg-fitness-app VI – osebni trener oziroma umetna inteligenca v slušalkah za trening shutterstock_639667525 5 načinov, kako zmanjšati račun za mobilni telefon NYC Plans To Replace Pay Phones With Wifi Hotspots To je 5 vsakdanjih stvari, ki bodo čez nekaj let že pozabljene ·