Logar Valley - Logarska Dolina, Slovenia
Utrip mesta · destinacija

Dodobra je prišla dolgo pričakovana sezona piknikov. Seveda je doma, na domačem vrtu najlepše, pa še vse imamo pri roki. A tu in tam nam ne bo škodil izlet po naši prelepi Sloveniji, kjer bomo hitro našli kotiček za piknik. Prav je, da vemo, kje smemo piknikovati in kje ne. Kam torej na piknik v Sloveniji? Oziroma, kje najdemo dober “plac” za odličen piknik!?!

Če morda še ne veste – piknikovati ne smemo ravno povsod. Zato je dobro, da preden povabimo družbo še preverimo, kje se pravzaprav lahko namestimo.

Kam na piknik v Sloveniji in na kaj moramo biti pozorni?

Veliko tako imenovanih lesenih in zidanih jurčkov lastniki uporabljajo za lastne potrebe, nekateri pa jih tudi oddajajo. Če je temu tako, potem imajo oddajo prostora za piknik prijavljeno kot dopolnilno dejavnost. In če imamo radi udobje, potem bodo jurčki prava izbira: klopi, kurišča in toalete, izposoditi si je mogoče tudi žar ter ostalo opremo, na voljo pa je tudi pitna voda. Pazljivi pa moramo biti tudi takrat, ko si želimo na piknik na gozdno jaso, travnik, ob reko ali ob jezero. Dobro se je pozanimati, kdo je lastnik kraja, kjer si želimo piknikovati, hkrati pa je treba preveriti, koliko metrov nas loči od gozdnih kosmatincev, kot je npr. medved ali pa divja svinja. Če se odpravimo ob reko ali jezero, bodimo skrbni ter v vodo ne mečimo odpadkov in preverimo, ali smo slučajno izbrali zaščiteno območje. Tam so pikniki namreč prepovedani.

PREBERITE ŠE: Deset najboljših svetovnih destinacij za piknik

Lokacije po Sloveniji

Odpravimo se lahko na Bled (Kraljeva klubska hiša na Golf igrišču Bled), v Kranjsko Goro (Koren Sport), v Rekreacijski center Vogu v Kranju, v Lipico (Kobilarna Lipica), v Logarsko dolino, na posestvo Brdo pri Kranju, na piknik v Ljubljani vabita Rekreacijsko društvo Mostec ter Brod pod Šmarno goro, v Mariboru z okolico se lahko ustavimo v Športnem parku Krsnik ali pa na Mini golfu Štrihovec pri Šentilju, vabijo pa seveda tudi obala (Rižana, Strunjan, Portorož), Dolenjska (Otočec, Novo mesto, Kočevje, Žužemberk, dolina reke Kolpe) ter Notranjska (Postojna, Pivka, Cerknica).

V zgornjem odstavku smo le našteli nekaj idej. Na priloženi povezavi spodaj pa najdete kontakte in dodatne informacije.

7. Penthouse Suite, Grand Hyatt Cannes Hôtel Martinez, Cannes Najdražje hotelske sobe na svetu Oaza Dakhla, Egipt To so najbolj nore ceste na svetu 3 Bi vozili tank? Drive a Tank ponuja vožnjo civilistom. Najboljše kolesarske poti, ki jih premore svet. 7 najboljših kolesarskih poti po svetu ·