Kopališče Kolezija
Utrip mesta · arhitektura

Kopališče Kolezija na Gunduličevi 7 v Ljubljani, ki je bilo pred današnjo sodobno podobo nazadnje prenovljeno v 70-ih letih prejšnjega stoletja, je te dni ponovno zaživelo.

Najstarejše urejeno mestno kopališče v Ljubljani, Kolezija, z osveženo podobo ponovno odpira svoja vrata. Projekt obnove kopališča, za katerega so zaslužni arhitekti iz arhitekturnega biroja Ravnikar Potokar, je zajemal revitalizacijo zastarelega in zobu časa prepuščenega kopališča Kolezija v sodobno kopališče, ki bo omogočilo aktivnosti tako za rekreativne plavalce, tekmovalce kot za turiste.

Gradnja prenovljenega kopališča se je pričela v letu 2014 in zaključila julija leta 2015. Kopališče Kolezija je zgrajeno na mestu nekdanjega kopališča. Objekt je zasnovan v enem nivoju in zajema pritličje ter eno kletno etažo. Kompleks zunanjih bazenov vključuje olimpijski in otroški bazen, čofotalnik, masažni bazen in ob-bazensko ploščad z lesenimi ležalnimi tribunami. Na voljo so tudi športno-rekreacijske površine z mizami za namizni tenis, košarkarskim igriščem ter igriščem za odbojko na mivki. Kopališče je brez arhitektonskih ovir, s čimer so izvajalci omogočili večjo dostopnost za gibalno ovirane in dosegli čudovit videz kopališča, ki je kot nalašč za sproščujoč oddih v urbani džungli.

PREBERITE ŠE: Skladišče prenovljeno v sodobno stanovanje s spuščeno notranjo teraso

Kopališče KolezijaOdpri galerijo
Cerkev narejena v celoti iz dreves. Tree Church – na Novi Zelandiji je zrasla očarljiva cerkev iz dreves Riverside 66 - Kohn Pedersen Fox Associates (Tianjin, Kitajska) World Architecture Festival 2015: Najbolj zanimive nove zgradbe na svetu Casa Brutale Casa Brutale – hiša stisnjena v pečino na obali Egejskega morja Nebotičnik Tour Triangle bo postal nova mestna dominanta. Tour Triangle – v Parizu bo zrasel prvi nebotičnik po več kot 40 letih ·