Butični hotel Dobra Vila Bovec (Foto: Booking.com)
Utrip mesta · destinacija

Butični hotel Dobra Vila Bovec ponuja čudovit pogled na gore, travnike in neokrjeno naravo! In ker se odpravljate v Dolino Soče, bo doživetje tukaj nedvomno nepozabno!

Butični hotel Dobra Vila Bovec je našel svoj dom v zgodovinskem objektu, ki je bil svoj čas telefonska centrala. Danes je to elegantno urejen štirizvezdični hotel, ki s svojimi sobami piše nove zgodbe.

Vsaka izmed sob ima svojo številko, ki pa nosi tudi poseben pomen. Tako je soba 69 namenjena vsem, ki se imajo radi (številki se namreč tako lepo objemata), soba 106 simbolizira drzno višino slapa Boka, ki je le nekaj ovinkov stran od Bovca, soba 136 dolžino reke Soče, ene najlepših smaragdnih rek Evrope, soba 2001 je mali spomin na film Odiseja 2001. Tukaj so še soba 1929, ki nas spomni na izid knjige Zbogom orožje Ernesta Hemignwaya, ki je v svojih mlajših letih pohajal prav po prizoriščih soške fornte, soba 50, ki simbolizira število ovinkov panoramske ceste čez Vršič, soba 2300 z nadmorsko višino Kanina, soba 501 je mali pozdrav “leviskam”, super šik džinskam, ki se jih je včasih hodilo kupovat v Italijo. Vse to dopolnjujejo soba 640, ki predstavlja globino najgloblje navpičnice na svetu (brezno Vrtoglavca na Kaninskih podih), soba 05, ki je spomin na zmage nepremagljivega alpskega smučarja Bojana Križaja in svetovnega zmagovalca Ingemarja Stenmarka ter na njune smučke, smučke vseh smučk, Elan RC 05 in pa soba 386, ki skriva pomen mednarodne klicne številke za Slovenijo in je hkrati neke vrste hvalnica “staršem” te zgradbe, ki so si pred mnogimi leti prav tukaj omislili zgraditi glavno telefonsko centralo med Rimom in Berlinom.

V Dobri Vili boste našli tudi bogato zbirko knjig, monografij, revij in tudi stripov, kjer lahko vsak najde zase. Na policah je do danes zbranih vsaj za 36 metrov knjig slovenske in svetovne literature. Posebno mesto v hotelu pa ima vinska klet Dobre Vile. Tu namreč hranijo buteljčna vina vrhunskih slovenskih vinarjev z vinorodnega okoliša Goriških Brd, Vipavske doline, Krasa, obale in Štajerske. Za manjše organizirane skupine so na voljo tudi degustacije, če pa želite, da za večerjo za vas pripravijo degustacijo petih sort vina. Vinsko zgodbo vam bo predstavil eden od priznanih vinarjev.

Vrt in terasa hotela (ki so jo gostje zaradi značilnega belega cvetja poimenovali kar “bela terasa”) sta namenjena sprostitvi z razgledom na okoliške hribe, uživanju in poležavanju ob lepem vremenu. Nekateri gostje si tu ustvarijo svoj bralni kotiček, vzamejo čas za kavo ali pa za kozarec vina v dobri družbi. Nudijo vam tudi individualno uporabo savne z pogledom na travnike in vršace gora … Tisti, ki pa tudi med dopustom radi poskrbite, da vam mišice ne bi počivale, pa vam je pri tem v pomoč fitnes.

Butični hotel Dobra Vila Bovec (Foto: Booking.com)Odpri galerijo
Saksida Estate (Foto: Booking.com) Saksida Estate: čari kampiranja tik ob vinogradu v Vipavski dolini 81865840_2906761942711355_3710106021268021382_o Grad Vinica: butični oddih, kjer se boste počutili kot kralji! 81961378_172460084263938_5914528040331855250_n Rajska lepota: najlepše italijanske plaže, ki nimajo konkurence! Pairi Daiza Resort Pairi Daiza Resort: spite s polarnimi medvedi, tigri, pingvini in mroži · · · ·