John Goat burger
Utrip mesta · kulinarika

V Hoodu se vedno nekaj dogaja, od ostalih ponudnikov pa se razlikujejo po tem, da pripravljajo burgerje iz vrhunskih slovenskih sestavin. Sami naredijo svoj 100-odstotni krompirček in poleg redne ponudbe svoj meni popestrijo z odličnimi »special edition« burgerji, ki so na voljo le kratek čas.

Ta mesec v mesto prihajajo Hood Buegers Heroes in od vsakega prodanega burgerja gre 1 € Zvezi za šport invalidov Slovenije. Štirje tedni, štirje različni burgerji, štirje razlogi, da popestrite svoj tedenski kulinarični meni, in štirje dobri nameni. Burgerji bodo na voljo v vseh poslovalnicah Hood Burger: na Viču (Cesta v mestni log 55), v BTC (južni del tržnice BTC) in v centru prestolnice (Nazorjeva 44).

Poglejmo si, kateri dobrodelni heroji bodo na meniju:

FATBOY SLIM

Osnova je ista kot povsod, le da so naredili svojo omako iz Rok’s Peanutbutter, majoneze in cvetličnega medu. Govedina se kot pri Classicu druži s starim znancem čedarjem in tremi rezinami hrustljave kraške pancete. Za piko na i so mu dodali še par hrustljavih kumaric.
od 9. do 15. februarja

ROCKY BALBOA

Rocky je proteinski »direkt«. Njihovo 100-odstotno pašno govedino ravno prav zapečejo na žaru, zraven popečejo čebulo in marinirane šampinjone. Za še večji »žmoht« to delajo na maslu. Nato pa stopijo še tri sire: mocarelo, masdamerja in švicarskega ementalca.
od 16. do 22. februarja

JOHN GOAT

Johna so razvijali s kuharskim mojstrom Luko Jezerškom. Njihova klasična govedina
in bombetka je dobila družbo chutneyja iz gorčičnih semen, jabolk in brusnic. Za piko na i
so mu dodali še rukolo in kozji sir.
od 23. februarja do 1. marca

BILLY BOB BACON

Narejen iz fino narezanega zelja z jabolki (»apple slaw«), rezine svežega paradižnika, popečene kraške pancete, sira čedar, domače omake »beer-bq« in, kot se za burger spodobi, tudi njihove 100-odstotno slovenske pašne govedine.
od 2. do 8. marca


1. Feferoni 12 živil, ki pospešujejo metabolizem Fagottini Dorati alla Nutella (1) 5. februar: svetovni dan Nutelle, njam! GourmetCup2018_ExperienceDinner©Manuel_Kovsca_ 5 Kuharski chef David Bucik na Gourmet Cup Ljubljana shutterstock_521312485 Pivo že celo življenje točiš narobe · · ·