S »homeless« fonti sporočila brezdomcev ne bodo ostala samo mrtva črka na papirju.
V zraku · buzz buzz

Za brezdomce so kartoni močan zaveznik, saj so eden redkih kanalov prek katerega lahko med mimoidočimi iščejo empatijo. A karton z napisom ni estetsko privlačen pa naj ima še tako graciozne sledi flomastra. Domet sporočila je tako močno omejen. A nič več, saj je bila prav pisava ‘kraljev ulice’ Barcelone podlaga za dobrodelni projekt fundacije Arrels in agencije The Cyranos McCann, ki je peterico spremenila v fonte.

Tako bo njihova pisava, v kateri se skriva vsa beda življenja brez strehe nad glavo, dobila pravo težo in njen obstoj ne bo več pogojen z dežjem in obstojnostjo kartona. Fonti so že na voljo na Homelessfonts.org in fundacija si nadeja, da jih bodo posamezniki, predvsem pa podjetja, uporabili ali v svoji komunikaciji na spletu ali priključili h korporativni identiteti na svojih produktih. Za font boste odšteli 19€, medtem ko je za podjetja cena postavljena pri 290€. Ves zbrani denar gre v podporo barcelonskih brezdomcev, do katerih usoda ni bila tako mila, kot je te dni mila klima katalonske prestolnice.

Čeprav niso bile vse zbrane pisave umetnine, pa se je prav vsaka črka kot brazgotina življenja zažrla v papir. Nekatere so mejile na kaligrafijo in pet najlepših je danes mogoče uporabiti in tako na kreativen, predvsem pa bolj ‘subtilen’ način ozavestiti ljudi.

‘Brezdomni’ font je že našel dom na oglasih za Coca-Colo in steklenicah španskega vina ter olivnega olja. Da bi kmalu dom našlo tudi čim več brezdomcev.

PREBERITE ŠE: Coca Cola navdušuje z novimi inovativnimi pokrovčki


old-camera-1352392829MJP Fotoaparat skozi čas bigstock-Brain-24073097 13 stvari, ki jih mentalno močni ne počno Foto: Yaocho Bar Group/Youtube Ko zvezda noči postane “zvezda” oglasne kampanje funny-animals-sticking-tongues-65 24 živali, ki vam bo pokazalo jezik pa zaradi tega ne boste ogorčeni ·