shutterstock_1105070279
V zraku · odnosi

Danes je komunikacija prek SMS-ov ali drugih orodij za elektronsko komuniciranje najpogostejši način pogovora med pari, predvsem na začetku odnosa. Kako to počnete, pa lahko o vas marsikaj razkrije.

Ženska, ki se ceni, ve, kako uporabljati ta orodja sebi v prid. Zaveda se, da je tipkanje sporočil le eno izmed orodij v bogatem naboru preostalih načinov spoznavanja. Takšna ženska razume, da takšna komunikacija nič ne pove o tem, v katero smer se odnos razvija.

Ženska, ki se ceni, ne tipka kar naprej

Ženska, ki se ceni, ve, da pri tipkanju velja pravilo “manj je več”. Ženska, ki se ceni, namreč ceni tudi svoj čas. Ima prijatelje, službo/kariero, in preprosto ne more ves dan samo tipkati sporočil. Razume namreč, da so sporočila samo besede, in ve, da v resnici štejejo dejanja. Poleg tega takšno elektronsko vzdrževanje odnosa resnično ne zahteva velikega napora in ne pomeni nujno, da je moški iskreno zainteresiran.

Velik alarm ji pomenijo moški, ki imajo ves dan čas pisati sporočila, namesto da bi svoj trud vložili v to, da bi dejansko z njo preživljali svoj čas. Pri takšnih moških se bo začela spraševati: “Ali nič pametnega ne počne v življenju?”,“Kam se mu pa tako mudi?” itd.

Ženske, ki se ceni, ne skrbi, kaj se bo zgodilo (ali kaj se ne bo zgodilo), če se ne bo vpletala v tovrstne celodnevne komunikacije.

Pisanje sporočil je orodje za uravnavanje tempa

Če se v komunikacijo prek sporočil ne vključujete prepogosto, malce brzdate moškega, ga upočasnjujete. To pa je najboljši način, da ga spoznate v pravi luči. Veliko boste namreč izvedeli o moškem, če mu ne boste takoj odgovarjali. Njegov odziv vam bo razkril, ali le lačno išče vašo pozornost ali ga resnično zanimate.

Bodite pozorni, kako se bo odzval, če mu ne odgovorite na njegovo sporočilo. Bo podvomil o vas ali vam bo poslal še sporočilo ali dve, bo napisal “Očitno nisi več zainteresirana”? (Će ste tako sporočilo že prejele, upam, da vas je zanimanje resnično minilo.) Ne gre za namerno ignoriranje sporočil ali strateško igro odnosov, ampak za normalno življenje, ki se ne vrti okoli nekoga, ki je obseden s komunikacijo prek sporočil.

Moškim že na začetku razložite, da niste te vrste ženska, ki je ves dan na telefonu. Naj razumejo, da včasih telefon pozabite doma ali pa se vam izprazni baterija, da ga ne nosite s seboj v kopalnico in spalnico, ga ne uporabljate, ko ste v družbi, itd.

Poleg tega, da boste upočasnile moškega, boste upočasnile tudi sebe in si pomagale, da se ne boste navezale na pozornost moškega, ki ga še niti ne poznate. Svojim možganom pa boste dale manj možnosti za preigravanje vseh tistih odvečnih tesnobnih misli in brezsmiselnih samogovorov, ki jih ženske tako pogosto imamo.

Pričakovanje povečuje privlačnost

Če upoštevate 1. in 2. točko, boste v njegovih očeh bolj skrivnostne. V pogovoru ne bodite neučakane, ne obešajte se na njegove besede in ne postavljajte ga na prvo mesto … še. Ko pa mu odgovarjate, bodite prikupno spogledljive, vesele, zainteresirane in dovzetne. Tako boste zanimivejše.

Ne pozabite, “manj je več”. Če si kar naprej izmenjujeta sporočila, ni prostora za pričakovanje. Pričakovanje pa je ključno za privlačnost.

Ne piše mu, če on ne piše njej

Ženska, ki se ceni, ne pošilja sporočil moškemu, ki se ji ni javil že teden ali več. Ne čuti potrebe po tem, da bi ga spomnila, da je še vedno živa. Ne sprašuje se, kaj je naredila narobe, prav gotovo pa ne bo spraševala moškega in od njega zahtevala razlago za njegov umik. Preprosto bo opazovala. Zaveda se, da če bi želel komunicirati, bi to storil. Nikdar ne daje pobude ali se trudi, da bi moški spet začel komunicirati.

Pomembno je, kdaj mu piše poročila

Kot že povedano, ženska, ki se ceni, ceni svoj čas, ceni pa tudi njegov čas. Zato ne pošilja sporočil, kadar je službi ali v družbi s prijatelji. Ne skrbi je, če na svoje sporočilo takoj ne dobi odgovora.

Daje mu dovolj prostora, da lahko normalno živi, ga ne obsoja, ne sklepa ali dela zaključkov, in vanj ne dvomi. Enako pričakuje od njega. Če ji pošilja sporočila, medtem ko dela ali je zunaj s prijatelji, je to zanjo alarm.

Kaj pa sexting? (sexting = pošiljanje sporočil s seksualno vsebino)

Ni res, da vsi moški želijo govoriti le o seksu. Če naletimo na takšnega, se moramo najprej vprašati, ali je to sploh moški, ki se ceni. Ne pozabite: če moški “sexta” z vami, to najverjetneje počne tudi z drugimi. Če začete z moškim “sextati”, se boste zelo težko premaknili s te točke, če se vam pozneje porodi želja po nečem več. Če pa iščete samo zabavo, kar dajte. Vendar se morate zavedati, da s tem ubijate pričakovanje in na drugi strani ustvarjate pričakovanja, ki se morda ne bodo nikdar izpolnila. Če si kljub temu čez čas zaželite kaj več, prenehajte “sextati” in opazujte, kako se bo na to odzval.

Ko pa sta se že povezala in je vajin odnos že prešel na drugo stopnjo, je “sextanje” lahko prav prijetno in lahko pomaga povečevati pričakovanje in privlačnost.

Ne pogovarja se o globokih temah prek sporočil

Ena izmed najpomembnejših navad ženske, ki se ceni, je, da nikdar ne komunicira o pomembnih stvareh prek sporočil. Zaveda se, da se prek sporočil veliko informacij izgubi in da zato lahko pride do napačnega razumevanja. Poleg tega ni tako neučakana, da bi morala tipkati cele odstavke in razlagati, o čem razmišlja in kako se počuti.


shutterstock_1580042179 Preveri kaj o tebi govori emoji, ki ga najpogosteje uporabljaš?! shutterstock_525492073 Ženska ljubezen: kako dolgo rabi ženska, da se popolnoma zaljubi?! shutterstock_1469026343 Ko lažeš sama sebi: to so znaki, da bivšega fanta še nisi prebolela! marcelo-matarazzo-8eUmNLFv1ys-unsplash Tako si močna ženska zaceli srce … · · ·