shutterstock_1120951895
V zraku · buzz buzz

Novejša raziskava je pokazala, da imajo tisti, ki imajo tatuje, več možnosti za zaposlitev. Zakaj?

Dandanes so tetovaže nekaj čisto običajnega, saj jih lahko vidimo na vsakem vogalu. Kar 47 % milenijcev ima namreč na svojem telesu vsaj en tatu. Diskriminacija oseb s tetovažami je bila še pred kratkim zelo aktualna, situacija pa se obrača, saj naj bi tetovaže na delovnem mestu sedaj celo koristile.

V eni od novejših študij so namreč ugotovili, da obsodbe delodajalcev zaradi tetovaž več ne obstajajo. Celo nasprotno, izkazalo se je, da naj bi moški službo dobili celo prej, če so potetovirani. Prav tako je bilo ugotovljeno, da ni razlike v plači med tistimi s tetovažami in tistimi, ki teh nimajo.

V zadnjih letih se je pogled javnosti na tetovaže precej spremenil. Večinoma zaradi velike količine mladih, ki so se odločili za njih. Čeprav ta problematika še vedno obstaja, še posebej v primerih ljudi, ki so zelo močno potetovirani, je opazno, da je v poslovnem svetu toleranca do tetovaž danes veliko višja, oziroma so te celo cenjene.Še en faktor za takšno dojemanje tetovaž je ta, da je danes veliko milenijcev ravno v letih, ko so prišli do visokih položajev, torej oni odločajo, koga bodo najeli. Tisti, ki so danes vodilni v mnogih podjetjih imajo veliko bolj odprt pogled na svet in so manj konvencionalni kot njihovi predhodniki.

Prav tako je na svetu veliko slavnih in uspešnih ljudi, ki imajo tetovaže, zato to postaja oziroma je že postalo nekaj popolnoma normalnega in celo privlačnega. Svet tako postaja vse manj obsojajoč, ko pride do poslikave telesa, kar omogoča vsem enake možnosti za napredovanje ali pridobitev službe.


Najboljše ideje za halloween kostume 2019: zate, za pare, prijatelje in družino Najboljše ideje za halloween kostume 2019: zate, za pare, prijatelje in družino shutterstock_141733219 Zakaj TEH sanj nikoli ne bi smeli ignorirati? shutterstock_744723703 To je 5 najbolj umazanih stvari, ki se jih vsak dan dotikaš, pa se tega niti ne zavedaš

 5063044-1300 Tudi tebe se bo dotaknilo: besede Elona Muska, ki ti dajo zagon · · ·