shutterstock_260900648
V zraku · buzz buzz

Še en razlog več, da vzljubite znanost: raziskovalci z univerz v Oxfordu in Coventryju so namreč nedavno objavili študijo, ki pravi, da vas lahko pogostejše posteljne igrice dejansko naredijo pametnejše.

V raziskavi je sodelovalo 73 ljudi v starosti od 50 do 83 let. Dobra polovica anketirancev (37) je dejala, da ima spolne odnose tedensko, 26 jih je reklo, da imajo spolne odnose enkrat na mesec, in 10 jih je zatrdilo, da nikoli niso seksali.

Tisti, ki najpogosteje seksajo, so dosegli najboljše rezultate na testu kognitivnih sposobnosti, boljši pa so tudi v dobro znani otroški igri ‘ime, priimek, mesto’ (če še ne veste: gre za igro, kjer morajo igralci v eni minuti povedati ime, priimek, mesto, žival, rastlino na določeno črko). Med drugim naj bi bili boljši še pri vizualnih testih, pri testih za spomin, jezik in pozornost pa ni bilo večje razlike.

PREBERITE ŠE: RAZISKAVA POKAZALA, DA V VROČI KOPELI ‘POKURIMO’ ENAKO ŠTEVILO KALORIJ KOT PRI TEKU

Znanstveniki niso čisto prepričani, zakaj je več seksa povezanega z boljšimi verbalnimi in vizualnimi sposobnostmi, obstaja pa teorija, da ima vse skupaj nekaj opraviti s hormoni, kot sta dopamine in oksitocin, ki se med spolnimi odnosi sproščata v možgane. Morda je za to ‘krivo’ tudi to, da je seks velikokrat povezan z bolj aktivnim življenjskim slogom na splošno, kar je povezano z boljšo funkcijo možganov.

Čeprav gre za manjšo študijo in ničesar ne gre trditi z gotovostjo, nam nič ne škodi, če se trudimo za višji intelekt. :)

Free download bluray 1080p 720p movie google drive Cast Away, USA, 2000, Robert Zemeckis, Adventure, Drama, Tom Hanks, Helen Hunt, Paul Sanchez 2 Ste radi sami? Poglejte, kaj o vas pravi znanost. 6. julij je mednarodni dan poljubljanja Poljubi svojo najljubšo osebo: 6. julij je mednarodni dan poljubljanja BeFunky Collage1 So to najbolj bizarne igrače na svetu? SamsungCola2 V Coca-Coli je zamrznil iPhona in Samsunga. Bosta preživela? · · · · ·