domača galerija gallery wall
Utrip mesta · dom

Si želite popestriti dom in vanj vnesti prijeten čar domišljije? Potem morda razmislite o stenskih dekoracijah v obliki galerije na steni oziroma domače galerije (“gallery wall”), kjer lahko primerno razstavite tudi fotografije in slike, ki imajo sentimentalno vrednost. Za tiste, ki razmišljate o svežem videzu svoje dnevne sobe, hodnika ali kuhinje, smo pripravili nekaj predlogov za domače galerije, ki bodo ustrezali minimalistom pa tudi tistim, ki prisegajo na romantično razkošje.

Kaj odlično popestri dom in ne zahteva več ur dela? Domača galerija (gallery wall)! Lepo razstavljene in izbrane umetnine lahko tako v dolgem hodniku, dnevni sobi, predsobi ali kuhinji pričarajo popolnoma drugačen ambient. Najlepše, kar lahko razstavite, so seveda slike in fotografije, ki imajo sentimentalno vrednost, če pa svojega življenja ne želite kazati vsakemu naključnemu gostu, pa se lahko odločite za razstavo industrijskih umetnin in okrasja.
Za res popolno domačo galerijo na steni morate biti pozorni, da ima celotna galerija skupno tematiko, slike in fotografije pa naj imajo podoben način uokvirjanja. To še posebno velja takrat, ko imate temno ozadje – slike in njihovi motivi v tem primeru izstopijo in se tako vizualno povežejo v celoto.

PREBERITE ŠE: Ikea: zimska praznična kolekcija 2016 je tu!

Domača galerija za minimaliste

Najboljša barvna paleta je nedvomno monokromatska. Za sodoben videz izberite črne in bele umetnine, tanjše okvirje in preproste grafike.

Minimalizem: print Joni Majer; od 17,43 € do 103,64 €Odpri galerijo

Domača galerija za romantične petičneže

Romantični petičneži posezite po naravnih tonih, ki se med seboj dopolnjujejo: barva breskve, roza, modra in zelena, abstraktne slike rož, viseče dekoracije in okvirji v svetlih, lesnih barvah.

Romantično razkošje: stenski labod v roza v zlato-roza barvi; 29,23 € Odpri galerijo

Za navdih si poglejte še nekaj čudovitih domačih galerij, ki smo jih poiskali na družbenem omrežju Pinterest.

Galerija – domače galerije

Domača galerija – galerija na steni – "gallery wall"Odpri galerijo

Pas za fotoaparat SnapSnap SnapSnap: pas za fotoaparat, ki popolnoma razbremeni vrat Kondom za vinsko steklenico Wine Condoms Kondom … za steklenico vina Ključavnica za kolo Skunklock SkunkLock – smrdljiva ključavnica za kolo, ki vas pripravi do bruhanja Pametna zibelka Snoo Snoo – pametna zibelka, ki otroka sama zaziba v spanec · · · · · ·