fbpx

DOMAČI FUŽI S PETERŠILJEM IN ŠKAMPI PO ANGELSKO

Sestavine za 4 osebe: 0,5 kg fužov12 škampovih repkovstrok česnašopek peteršiljasuhi paradižniki0,1 dcl belega vina4 žlice ribanega parmezana2 žlici oljčnega olja Priprava: Fuže skuhamo v slanem kropu. V posodi naoljčnem olju popečemo ...

Sestavine za 4 osebe:

0,5 kg fužov
12 škampovih repkov
strok česna
šopek peteršilja
suhi paradižniki
0,1 dcl belega vina
4 žlice ribanega parmezana
2 žlici oljčnega olja

Priprava:

Fuže skuhamo v slanem kropu. V posodi na
oljčnem olju popečemo škampe, dodamo na
drobno narezan česen, zalijemo z belim vinom
in počakamo, da vino izpari. Dodamo
suhe paradižnike in še nekaj minut pokuhamo.
Na koncu dodamo parmezan, nasekljan
petršilj in še malo oljčnega olja.

Jed lahko poskusite v restavraciji Angel
(Mercator Center, Ljubljana).

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.