Foto: laurefauvel.com
V zraku · buzz buzz

Fotografinja Laure Fauvel je avtorica domiselne serije fotografij, na kateri se 8 in 9-letniki uspešno borijo proti nočnim pošastim.

Se še spomnite, kako težko je bilo zaspati kot otrok? Brez nočne lučke, posebne odejice in mamičinega poljuba na čelo za lahko noč enostavno ni šlo. Pa še potem so bile tu sence, ki so v igri teme in svetlobe postale prave nočne pošasti. Da ne govorimo o tem, kaj vse je na nas prežalo pod posteljo! Fotografinja Laure Fauvel se več kot dobro spomni teh in podobnih otroških nevšečnosti. Nočni “bavbavi” so jo namreč navdihnili pri seriji fotografij, v kateri imajo glavno vlogo otroci, ki se na raznolike načine borijo proti svojim najhujšim nočnim moram. Pošasti se lotijo vsak s svojim orožjem, med katerim najdemo tudi čarobno palico in meč, pošasti pa vsekakor nadvladajo, saj na fotografijah izpadejo kot junaki. Fotografinja je namreč hotela predstaviti otroke kot junake in ne žrtve, kakor se ti še prevelikokrat počutijo.

Odpri galerijo
hot-wheels-darth-vader-car_100473721_l Darthmobil – Darth Vader dobil avto v obliki svoje maske Cool-Drink-Thumb4 Kako ohladiti pijačo iz pločevinke v manj kot dveh minutah 2. mesto: Manila, Filipini. Zmagovalne fotografije National Geographica posnete s troti (t.j. brezpilotnimi letali) WallpaperSmiley 10 norih idej, ki so se dobro prodale.. a ne za avtorja · ·