Kombinacije različnih del
V zraku · buzz buzz

Dve časovni obdobji, dva umetniška sloga, dva stilistična pristopa in dva medija se srečajo v tej seriji kolažev italijanskega študenta arhitekture Davida Trabucca. Ta je v seriji Confórmi namreč združil dve različni in na videz nepovezani deli in ju na novo osmislil.

Davide Trabucco je v seriji Confórmi ubral zanimiv pristop združevanja del iz različnih časovnih obdobij, medijev, slogov in kontekstov. Tako je na primer združil sliko Andrea Mantegna iz 15. stoletja (1456–1457) in fotografijo Luigija Ghirrija iz Rotterdama iz leta 1973. Bolj za šalo kot zares pa je združil tudi prizor iz četrtega dela vesoljske sage Vojna zvezd, Vojna zvezd IV: Novo upanje (1997), kjer se svetlobni meč Darth Vaderja ujema z inštalacijo Dana Flavina iz leta 1971.

PREBERITE ŠE: Curiosity: osupljive fotografije peščenih sipin z Marsa

V nadaljevanju si lahko ogledate številne posrečene kombinacije oziroma križanja umetniških slik in arhitekturnih/umetniških del.

Andrea Mantegna, San Sebastiano, 1456-1457 vs. Luigi Ghirri, Rotterdam, 1973Odpri galerijo
Strastno poljubljanje skozi fotografijo Fotografije parov, ki se strastno poljubljajo Parodija na obiskovalce fitnesa Parodija na različne profile ljudi, ki hodijo v fitnes Peščene sipine na Marsu Curiosity: osupljive fotografije peščenih sipin z Marsa Japan v Colombia: Group C - 2014 FIFA World Cup Brazil Katera je najsrečnejša država na svetu? ·