shutterstock_519051829
V zraku · buzz buzz

Donald Trump je postal osebnost leta 2016 po izboru revije Time. Gre za enega od najprestižnejših nazivov, a bolj kot ta odločitev ameriške revije razburja naslovnica s Trumpovo podobo, na kateri so oblikovalci črko M spretno umestili nad glavo bodočega predsednika ‘Razdeljenih držav Amerike’, kot so zapisali v naslovu, da je ta dobil rožičke. Hudič v preobleki?

Donald Trump je bil razglašen za osebnost leta 2016 po izboru ameriške revije Time, ki je nasledil nemško kanclerko Angelo Merkel, ki je postala prva ženska dobitnica tega priznanja po skoraj 30-letnem postu (izbor poteka od leta 1927).

Ta se je na prestižni naziv, ki gre v roke osebi ali ideji, ki ima trenutno največji vpliv, odzval z besedami: ”To je zelo zelo velika čast.” “Tokrat smo devetdesetič imenovali osebo, ki je imela največji vpliv – dober ali slab – na dogodke leta. Kateri je letos – dober ali slab?” v reviji razmišljala Nancy Gibbs, odgovorna urednica revije. Revija sicer izpostavlja Trumpovo presenetljivo izvolitev. ”Kdaj smo še videli posameznika, ki je na tak način kljuboval pričakovanjem, kršil pravila, teptal norme in premagal ne le ene, ampak dve politični stranki na poti k zmagi na volitvah, za katero je imel skoraj nične možnosti?”

PREBERITE ŠE: Time – najbolj vplivne fotografije vseh časov

Kot da Donald Trump že sam po sebi ne bi dvigoval dovolj prahu, so se pri reviji Time spretno poigrali z njegovim portretom in črko M iz naziva revije, ki spominja na rožičke. Namerno ali naključje? Tega verjetno ne bomo izvedeli nikoli. V ožjem izboru za osebnost leta so bilo tokrat še Hillary Clinton, turški predsednik Recep Tayyip Erdogan in pevka Beyoncé. V preteklosti so bile Timeove osebnosti leta med drugim britanska kraljica Elizabeta II., Mark Zuckerberg, Adolf Hitler, Nelson Mandela, John F. Kennedy, Lech Wałęsa, računalnik, Barack Obama, mirovniki, žvižgači, leta 2006 pa smo bili osebnost leta vsi mi (”You”).

Parodije na Timeovo naslovnico z Donaldom Trumpom:

Odziv spletnih šaljivcev na Timeov izborOdpri galerijo

Najboljše fotografije National Geographic 2016 Najboljše fotografije 2016 po izboru revije National Geographic Prepiri Moški razkrili, zaradi kakšnih malenkosti so se nanje razjezila dekleta Brezgotovinsko plačevanje Južna Koreja se želi znebiti kovancev in preiti izključno na brezgotovinsko plačevanje Forbes: YouTube zaslužkarji 2016 Najbolje plačani zvezdniki na YouTubu 2016 · · · ·