prve vodoodporne superge, izdelane iz konoplje
Utrip mesta · moda

Tega, da je konopljo mogoče uporabiti na sto in en način, nam verjetno ni potrebno posebej poudarjati – tokrat so jo uporabili za izdelavo čevljev: to so prve vodoodporne superge DopeKicks, izdelane iz konoplje!

DopeKicks so nove veganske superge, ki so med drugim izdelane iz industrijske konoplje. Navdušile vas ne bodo le z edinstvenim konceptom, pač pa tudi z neprekosljivo vzdržljivostjo.

Sicer nadvse zahteven proces pridelovanja konopljinih vlaken je v primerjavi s pridelovanjem nekaterih drugih materialov okolju občutno prijaznejši. Na onesnaževanje ima izredno majhen vpliv, hkrati pa konoplja za rast potrebuje trikrat manj vode kot bombaž.

Ekipa ustvarjalcev je superge opremila s posebno prevleko, po zaslugi katere so te vodoodporne in preproste za čiščenje. Pri izdelovanju obutve jo je vseskozi vodil ekološki dizajn, saj se je zanesla tudi na predelane dele starih čevljev. Notranji podplat, ki deluje antifungalno in antimikrobno, je izdelan iz plute.

Obutev, ki ob zaščiti pred težkimi vremenskimi razmerami ponuja tudi odličen prijem, je namenjena predvsem ljudem, ki veliko časa preživljajo v naravi. Njena proizvodnja sicer poteka na Portugalskem.

Projekt lahko podprete na Kickstarterju, kjer lahko revolucionarne superge prav tako naročite po predprodajni ceni, ki znaša 89 dolarjev (preračunano približno 80 evrov). Prvi kupci bodo svoj par dobili predvidoma septembra letos.

Kako očistiti bele superge iz najrazličnejših materialov, da bodo kot nove? Kako očistiti bele superge, da bodo kot nove (usnje, platno, semiš)? 01-gq-22may19_b Home Of Classics: Adidasova kolekcija 10 najbolj priljubljenih superg vseh časov sebastian-thies-nat-2-upcycled-milk-footwear-05-23-2019-designboom-1200 nat-2: ultramodna obutev, izdelana iz pokvarjenega mleka BeFunky-collage Kondom za čevlje, ki bo zaščitil tvojo obutev pred muhastim vremenom! ·