Električni dostavnik Mercedes Vision Van
Utrip mesta · mobilno

Mercedes-Benz je predstavil svojo vizijo dostavnika prihodnosti. Gospodarsko vozilo Mercedes Vision Van je futuristično zasnovana študija električnega dostavnika z 270 kilometri dosega in popolnoma avtomatiziranim tovornim prostorom ter parom dostavnih kvadrokopterjev na strehi. Gre za koncept prvega kombija, ki v celoti digitalno povezuje vse procese in akterje med distribucijskim centrom in prejemnikom.

Dostavnik Mercedes Vision Van je Mercedesova študija električnega dostavnika prihodnosti, ki ponuja v celoti avtomatiziran tovorni prostor. Je prvi korak v Mercedesovi strategiji adVANce, s katero želijo logistiko prilagoditi sodobnemu času in vanjo vpeljati digitalizacijo, povezljivost, robotiko in nasploh vse inovacije za pametno mobilnost. Vision Van je napoved ere pametnega transporta in logistike.

Električni dostavnik Mercedes Vision Van omogoča neslišno dostavo brez izpuhov, za kar je zaslužen 75-kilovatni elektromotor, ki je glede na vrsto izbrane dostave zmožen ponuditi domet od 80 do 270 kilometrov. Ponuja povsem samodejno krmiljenje tovornega prostora (je prvi, ki sklene digitalno logistično oz. distribucijsko verigo), poleg ročne pa ponuja tudi dostavo z dronon oz. kvadrokopterjem.

Dva sta pritrjena na strehi in integrirana s tovornim prostorom, kar omogoča precej krajšo dostavo predvsem v mestih oz. težje ali nedostopnih lokacija (bodisi ker ceste niso prevozne, bodisi ker so preozke, bodisi je zaradi del ali nesreče zaprta …).

PREBERITE ŠE: MBFWLJ 2016 – jesenski teden mode Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana 2016

Strategija adVANce se osredotoča na tri področja, in sicer na vključitev kombija v internet stvari, ki dostavlja pametne tehnologije v vozilo, na inovativne rešitve, ki se naslanjajo na strojno opremo in so namenjene transportu, ter predstavitev novih konceptov mobilnosti za prevoz blaga in ljudi.

Dostavnik prihodnosti Mercedes Vision Van:

Električni dostavnik Mercedes Vision VanOdpri galerijo

Novi Hyundai i30 – 2017 Novi Hyundai i30: se Golfu že tresejo hlače? Karma Revero 2017 Karma-Revero: mitološko vstajenje enega od najbolj drznih avtomobilov vseh časov Storitev Uber v Sloveniji Uber – Slovenija, prihajam! V Sloveniji še pred koncem leta 2016! Bentley Flying Spur W12 S Športna limuzina Bentley Flying Spur W12 S – superšportnik v obleki · · · ·