juan-pablo-rodriguez-334216
V zraku · buzz buzz

Prvorojencem je od nekdaj vse jasno: so bolj inteligentni, bolj privlačni in oh-in-sploh boljši od svojih mlajših bratov in sester. Ali je to res in ali je razlog le ljubosumje, je vprašanje. Nova raziskava pa je dejansko pokazala, da imajo drugorojenci večjo možnost, da postanejo kriminalci.

Nova raziskava, ki jo je izvedel ekonomist Joseph Doyel s kolegi, je pokazala, da imajo drugorojenci večjo možnost, da postanejo kriminalci. Testirali so več kot tisoč parov bratov iz Floride in z Danske in rezultati so bili konsistentni v obeh državah: mlajši bratje bodo bolj verjetno zašli v težave. Kljub velikim ekonomskim in socialnim razlikam v obeh državah so ne glede na izvor mlajši bratje v 20–40 % bolj verjetno imeli težave z disciplino v šoli ali pa so sodelovali pri kriminalnih dejavnostih. Razlogov za to povezavo je več. Ena izmed možnih razlag je, da so starejši otroci pri odraščanju deležni več pozornost in tudi nekoliko bolj stroge vzgoje. Vsekakor pa raziskava ne pomeni, da so mlajši sorojenci nujno kriminalci: gre zgolj za korelacijo, ki ni deterministična.

PREBERITE ŠE: 10 enostavnih navad srečnih parov


Trampolin park WOOP! V trampolin parku WOOP! bomo skakali že … header-bg In najbolj seksi moški na svetu 2017 je … počnete napačno Teh 10 stvari že celo življenje počnete napačno Tudi ti svojega partnerja opazuješ med spanjem? Čudaške stvari, ki jih počnejo vsi pari, ki so že dolgo skupaj · ·