Ustanovni člani Društva VLU: Anja Rošker, Žan Žveplan in Sandi Jesenik
Kulturni izbor · knjige

Društvo vsestranskih literarnih ustvarjalcev je nastalo pod splošno željo ustanovnih članov – da so slišani. Kot mladi pisatelji, teoretiki in gledališki novinci ne najdejo pravega prostora, kjer bi lahko delovali, zato so se odločili, da si svoj medij ustvarijo kar sami.

Prva dobra novica: VLU-jevci sprejemajo člane. Član lahko postane vsak, ki se zanima za literarno ustvarjanje vseh oblik ter njegovo praktično uporabo. Druga dobra novica: VLU-jevci se na prvem mestu zavzemajo za razvoj sodobnih scenskih umetnosti, kar jih uvršča med pionirje bolonjskih generacij študentov na področju dramaturgije in scenskih umetnosti. Zraven tega so se odločili zavezati še k organizaciji različnih literarnih dogodkov in izobraževanj, delavnic pisanja, predavanj, tečajev, konferenc, kulturnih večerov, razstav, scenskih dogodkov, recitalov, uličnih predstav ter k vključevanju v mednarodne mreže povezav z društvi s podobnim interesom. Občasno si želijo še izdajati različne publikacije za informiranje širše javnosti ter se usmeriti k prevajalski dejavnosti v namene mednarodnih izmenjav literature ter pristotnosti članov na trgih izven državnih meja.

PREBERITE ŠE: 17. Festival slovenskega filma bo letos prekosil samega sebe

Predsednik in eden izmed ustanovnih članov Žan Žveplan je na spletni strani zapisal, da se je za to odločil, saj želi ustvarjati pod svojimi pogoji in skupaj s podobno mislečimi. Ustanovna člana sta tudi Sandi Jesenik in Anja Rošker.
Društvo se nahaja na Poljanski cesti 59 v Ljubljani. Zainteresirani pa se lahko prijavijo preko e-pošte: drustvoVLU@gmail.com.

Haruki Murakami Haruki Murakami decembra z novo knjigo “The Strange Library” lenakovr Not That Kind of Girl – avtobiografija Lene Dunham, glavne junakinje serije Girls wordcountgalleryuu Genijalna infografika za ljubitelje knjig: knjižne uspešnice v številkah cover-avtorji 12 azijskih avtorjev, ki bi jih morali poznati ·