yuriy-garnaev-395878
Utrip mesta · destinacija

Svet je zelo raznolik in takšne so tudi razmere za življenje. Da si ljudje lažje predstavljamo, kako poteka življenje v drugih državah, je vsako leto objavljena lestvica držav, ki upošteva dejavnike, kot so pričakovana življenjska doba, izobrazba, enakost spolov in finančno stanje.

Organizacija združenih narodov je pred kratkim objavila letno poročilo o razvoju po posameznih državah. S tem je odgovorila na vprašanje, v katerih državah je trenutno najbolje živeti. Če v prihodnosti načrtujete selitev v tujino, pa morda še ne veste, ‘kam vas bo zanesla pot’, vam predlagamo, da premislite o državah, ki so se znašle na tem seznamu.

Slovenija na tem seznamu zaseda precej dobro 25 mesto. Njene statistične podatke pa si lahko pogledate preko te povezave.

Galerija – 12 držav, v katerih se živi najbolje

12. HongkongOdpri galerijo

shutterstock_116504368 Neverjetna zgodovina gondole ali kako so Benetke dobile svoj simbol shutterstock_358706258 (1) 10 najboljših alternativnih mest za novoletni oddih 2017 Naturasort: počitniške hiške v objemu narave Naturasort: počitniške hiške v objemu narave ICEHOTEL-2017-art-images-designboom-1800 Icehotel št. 28: prenočite v ledenem kraljestvu · · ·