Interaktivni tatuji
Utrip mesta · moda · V zraku · tehnologija

Ste vedeli, da je lahko tatu več kot samo modni dodatek? Več kot le modna izjava? Medijski laboratorij ameriškega tehnološkega inštituta Massachusetts Institute of Technology je namreč skupaj z inženirji Microsoft Researcha izdelal začasne zlato-srebrne tatuje, s pomočjo katerih lahko upravljamo mobilne naprave, kot so pametni telefon, tablica in prenosnik.

Pametni tatuji DuoSkin v nasprotju s klasičnimi tatuji niso izdelani iz črnila, pač pa iz električno prevodnih zlatih lističev (te najdemo tudi v alkoholnih pijačah, na sladicah, tradicionalno pa jih uporabljajo za okvirje slik). Čeprav je razvoj teh interaktivnih tetovaž kovinskega videza še v povojih, pa tehnologija DuoSkin že omogoča izmenjavo podatkov prek brezstične tehnologije NFC in kožo spremeni v drsno ploščo.

PREBERITE ŠE: Rio 2016: najlepši tatuji, ki smo jih opazili na olimpijskih igrah v Riu

V prihodnosti naj bi tovrstne tetovaže tudi spreminjale barvo, imele LED-osvetlitev, reagirale na temperaturo in čustva ipd. Glede motiva niste omejeni, nanos na kožo pa poteka enako kot pri drugih začasnih tatujih. Proces izdelave pametnih tatujev si lahko ogledate v zgornjem posnetku.

DuoSkin – pametni tatuji:

Interaktivni tatuji DuoSkinOdpri galerijo
Superge Nike Air Zoom Talaria Black Gold Superge Nike Air Zoom Talaria Black Gold – črno-zlate v čast OI Rio 2016 Vodoodporne superge Converse Čevlji 2016: Converse za jesen ponuja vodoodporne superge Adidas x Rick Owens AW16 Rick Owens x Adidas Napoved mode leta 1939 za leto 2000 Tako so modni oblikovalci leta 1939 predvideli modo leta 2000 · · · ·