Durex emoji kondom
V zraku · buzz buzz

Pogovori o spolnosti so del vsakdanjika v življenjih mladostnikov. Vseeno pa mladostniki o varnosti v spolnosti ne dobijo veliko informacij. Raziskava, ki jo je omogočilo podjetje Durex, je preučevala, kako se mladostniki pogovarjajo o varni spolnosti in problemih povezanih s to temo.

Z uporabo poglobljenih kvalitativnih intervjujev, s tridesetimi ljudmi v starosti 16-25 iz celotnega področja Anglije, je raziskava pokazala, da formalna spolna vzgoja mladim ni v zadostno pomoč in se zato za informacije o varni spolnosti pogosto obrnejo na internet. Večina sodelujočih je dejala, da se ‘naučijo iz prakse’, hkrati pa so poudarili problematiko pogovorov o varni spolnosti s spolnimi partnerji. Medtem, ko jih večina prosto govori o svoji spolni aktivnosti, najpogosteje prek telefona in aplikacij socialnih omrežij, je bilo pogovorov o varnosti v spolnosti znatno manj.

PREBERITE ŠE: 1. december – svetovni dan aidsa 2015

Intervjuvancem je bila predstavljena ideja o izdelavi uradnega kondom Emoji-ja. Predlog so označili kot zelo vreden, samo idejo je pozdravilo več kot tri četrtine mladostnikov. Le-ti bi ga uporabljali v svojih profilih v aplikacijah za parčkanje, partnerje bi z njim spomnili na kondome/varno spolnost, predvsem pa bi uporaba simbola pogovor o varni spolnosti naredila privlačnejši in bolj zabaven.

Durex je pozival ljudi naj delijo #CondomEmoji kot podporo projektu varne spolnosti. V novembru je projektu svojo podporo pokazalo več kot 1 miljon uporabnikov kar so uporabil kot del uradne predložitve predloga za izdelavo uradnega Emojija, ki ponazarja varno spolnost, podjetju Unicode in sicer na današnji svetovni dan aidsa, 1. decembra 2015.


Pretty girl makes self-portrait on the smartphone in the city ov Kako sami ustvarimo profesionalni avtoportret? Otroci in starši Katere starševske navade so otrokom najpomembnejše? Koenigsegg CCXR Trevita 10 neverjetno dragih nakupov zvezdnikov v letu 2015 PicMonkey Collage Helmut Newton: to so najbolj ”seksi” fotografije na svetu!