silent-air-taxi-von-der-esat-gmbh-aus-aachen
Utrip mesta · mobilno

Nemško zagonsko podjetje e.SAT je predstavilo koncept Silent Air Taxi, ki bo uporabljal hibridni pogon in imel inovativno ′okvirasto′ obliko kril.

e.SAT Silent Air Taxi bo namenjen razbremenitvi glavnih letalskih povezav in časovnemu skrajševanju poti posameznikov in manjših skupin. Razvijalci trdijo, da naj let z neslišnim hibridnim taksijem ne bi stal več kot vožnja z nemškim vlakom v prvem razredu. Inovativen dizajn kril v obliki pravokotnega okvirja z razponom 10 metrov ter hibridni pogon omogočata taksiju letenje do 1.000 kilometrov daleč pri hitrosti do 300 km/h. Neslišni taksi ima dovolj prostora za 5 oseb, njegov inovativen hibridni pogon pa je dodatno zvočno izoliran in ne povzroča večjega hrupa, kot smo ga vsakodnevno deležni iz okolice.

V fazi razvoja se 50 razvijalcev, oblikovalcev in inženirjev trudi, da bi bil neslišni leteči taksi na voljo do leta 2024. Taksi je primeren za 95 % nemških letališč, saj je za varen vzlet dovolj že 400 metrov letališke steze. Krstni let bo Silent Air Taxi doživel že v letu 2022.


AP91110_WNewron Newron Motors EV-1: leseno električno motorno kolo recharge-concept_beauty-shots_close-up_03_1800x1800 Goodyear reCharge: pnevmatika, ki se obnavlja sama BAC Mono BAC Mono: odštekani športni enosedežnik gfg-style-bandini-do-22_1600x0w GFG Style Bandini Dora: električni športnik drznega dizajna ·