Električni skiro Kia
Utrip mesta · mobilno

Električni skiro Kia temelji na konceptu, ki so ga predstavili na sejmu CES 2017. Novi model je dobil pogon na zadnje kolo, zmogljivo litijsko baterijo ter stilske prednje in zadnje luči. 


E-skiro Kia je zložljiv, lahek in povsem električen. Litijska baterija (10,5 Ah) omogoča doseganje največje hitrosti 20 kilometrov na uro in z enim polnjenjem zadostuje za 20 kilometrov prevožene razdalje. Sprememba pogona s prednjega na zadnje kolo je ključna pri izboljšanju varnosti in stabilnosti, saj težo premakne nazaj. Poleg tega so inženirji dodali vzmetenje na prednje kolo, da so zagotovili bolj uglajejo vožnjo tudi na trših podlagah.

Odlikuje ga tudi pametno oblikovanje, saj zaradi tristopenjskega zlaganja omogoča manjšo težo – le 7,7 kg. Uporabnost skiroja povečuje digitalni zaslon, ki prikazuje stanje baterije in hitrost; za vožnjo ponoči pa sta na skiroju nameščeni prednji in zadnji stilsko oblikovani LED luči.

Avtomobilska skupina Kia, ki je 5. največja na svetu, namerava v prihodnje svojim kupcem z integracijo skiroja v svoja vozila omogočiti mobilnost “prvega in zadnjega kilometra” (angl. first- and last-mile; ta pomeni začetek in konec poti, ko se potnik odpravi ali pripelje do končnega cilja). Če je skiro nameščen v vozilu, se samodejno polni z uporabo elektrike med vožnjo, kar zagotavlja nemoten zaključek potovanja. V iskanju nadaljnjega razvojnega potenciala nameravajo razvojniki v skiro vgraditi regenerativni zavorni sistem, ki bo njegov doseg povečal za 7 %.

Galerija: električni skiro Kia

Električni skiro KiaOdpri galerijo

Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ Coupé Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ Coupé: zapeljiv coupe dobil novo nadaljevanje BMW X6 Vantablack BMW X6 Vantablack: najbolj črn avtomobil na svetu Lynk & Co 03 Cyan Concept Lynk & Co 03 Cyan Concept: kitajski Lynk je pokazal zobe Volkswagen ID. Buggy Volkswagen ID. Buggy: off-road na okolju prijazen način · ·