Moderni dekanterji
Utrip mesta · dom

Vsak pravi ljubitelj vina mora imeti doma nekaj obveznih vinskih pripomočkov. A domet večine se konča pri kozarcih in odpiraču. Če se želite do vina vesti resnično spoštljivo, v vašem domu ne sme manjkati dekanter za vino, ki pa ni zgolj lepo oblikovana steklenica. V nadaljevanju smo izbrskali nekaj najbolj edinstvenih, ki so prave male umetnine.

Vsi ljubitelji vina morajo imeti doma nekaj osnovnih vinskih pripomočkov, ki pomagajo pri odpiranju, natakanju in shranjevanju vina. Dekanter za vino je vsekakor eden izmed njih.

PREBERITE ŠE: Recept: vroča čokolada z vinom

Zmotno je prepričanje, da je dekanter zgolj lepo oblikovana steklenica, saj ima svoj namen. Z njim namreč ločimo usedline od vina (ko vino s steklenice pretakamo v dekanter), pomaga pa tudi pri prezračevanju vina, ki mu pravimo dekantiranje (odžene neprijetne vonjave). Številna vina (kot je portovec) je namreč treba zaradi dolgega zorenja v steklenici prezračiti.

Galerija – edinstveni dekanterji za vino:

Dekantor L’Grand Conundrum (Final Touch)Odpri galerijo

Električna odeja Rumpl Puffe Rumpl Puffe – električno ogrevana odeja za popotnike Vaze, ki izkoriščajo negativni prostor. Vaze s skrivnim sporočilom Frankfurter Brett BASIC Frankfurter Brett BASIC – precej več kot le kuhinjska deska Slovenski ročno izdelani božični okraski T fairytale T fairytale: slovenski božični okraski s sporočilom · · ·