electric-gt-crate-electric-v-8_100716044_h
Utrip mesta · mobilno

Električna predelava avtomobilov z motorjem na notranje zgorevanje je zamudno opravilo, poleg tega pa je pri tem potrebna kopica znanja. Z novo pogruntavščino, električnim motorjem, ki ga zgolj ‘zamenjamo’, bo zdaj postopek predelave občutno preprostejši.

Avtomobilski nadobudneži se pri predelavah svojih jeklenih konjičkov vsake toliko lotijo celo menjave motorjev, te pa prejmejo v ličnih lesenih škatlah. Nekaj takšnega so si zamislili tudi pri Electric GT, kjer vam priskrbijo električni motor ‘iz zaboja’. Namenjen je avtomobilom z ročnim menjalnikom, komplet pa vsebuje motor, kontrolerje, napajalnike, senzorje, releje in računalnik. Vse skupaj je ‘zapakirano’ na način, ki na pogled deluje kot motor na notranje zgorevanje.

Če si ne želite več pretikati med prestavami, vam bodo tudi pri tem pomagali s tako imenovanim sistemom ‘Tesla Drive’, ki nadomesti klasični ročni menjalnik. Pri pridelavi si je baterije treba kupiti drugje, saj niso priložene elektromotorju.


Bentley Mulliner Mulsanne Extended Wheelbase Bentley Mulliner Mulsanne Extended Wheelbase: ko je običajen Bentley ‘prekratek’ Bobsla Bobsla: nova snežna električna zabava NAWA Racer Nawa Racer: hibridno električno motorno kolo s ‘superbaterijo’ Porsche Macan GTS Novi Porsche Macan GTS: nadgradnja Porschejevega vročega križanca ·