slogdesign-feddz-electric-bike-designboom-1800
Utrip mesta · mobilno

Nekatera kolesa vedno bolj spominjajo na motorna kolesa. Tako po videzu kot tudi po hitrosti vožnje. Pedala so sicer še vedno ostala, a če se pred vami razpre kak hujši klanec, vam jih vedno močnejši elektromotorji pomagajo premagati kot za šalo. Takšno je tudi to kolo.

Električni moped FEDDZ po videzu spominja na (skoraj) težkokategorni motor, na katerega sodi z mišicami obdan bradat moški, čigar kožo pokrivajo tatuji.

Ampak samo spominja. Gre namreč za moped, s katerim se boste lahko vozili tudi s hitrostjo 45 km/h na razdalji 60 km. Baterija, ki jo lahko polnite kar v dnevni sobi, leži v vodotesnem ohišju pod voznikom.

Zelo zanimivo je tudi to, da se med zaviranjem kar 15 % električne energije vrne nazaj v baterijo. Na krmilo je nameščen zaslonček, na katerem lahko ves čas spremljate stanje baterije, na voljo pa imate tudi vhod USB, prek katerega lahko FEDDZ povežete s svojo mobilno napravo in na njej spremljate različne parametre.

Barvne kombinacije na mopedu FEDDZ si lahko izberete po svojem okusu. Cena za moped je 7.800 evrov.

Galerija: Električni moped FEDDZ – zdaj v mestu ne potrebujete več avtomobila

Električni moped FEDDZ – zdaj v mestu ne potrebujete več avtomobilaOdpri galerijo
Mercedes-Benz G (2019) Mercedes-Benz G (2019): najnovejši G je že na voljo v strupeni AMG-različici 1000-500-citymagazine-cover Corbellati Missile: bo to novi najhitrejši avtomobil na svetu? Ford-Mustang_Bullitt-2019-1280-01 2019 Ford Mustang Bullitt: obujena legenda velikega platna gallery_03 Hyundai i30 Fastback: četrti član Hyundaieve družine i30 · · ·